Merhaba;
Ekranı çalışmayan bir dizüstü bilgisayarım var. Win yüklüdür.
Harici ekran kullanıyorum. Haliyle USB ile çalıştırıp kurulum yapamıyorum. Öneriniz var mıdır?
Sök-tak işinden anlıyorsanız dizüstünü açın.
İçinde ya ssd ya da hdd vardır. Eğer SATA ise işiniz çok kolay. Onu çıkarıp başka bir bilgisayara birincil disk olarak takıp pardus kurun.
Bunu yaparken internet kapalı olsun. Eksik sürücüleri kurmaması için.
Bitince çıkarıp tekrar dizüstünüze takıp deneyin. Çok kez olumlu sonuç veriyor. Dizüstünüze taktıktan sonra başlatıp güncellemeleri aldırın, bu esnada eksik driver vb ne varsa çeker.
Yıllar önce internetim yoktu, hddyi çıkarıp komşumun internet kafesine götürüp programlar kurar, filmler diziler indirir, saatlerce internette işimi görür söküp laptobuma takar keyfime bakardım. Eeeeee, fakirlik insanı mucit yapar.
Windows Ortamın da rufus la DDE olarak yazdırın yada indirdiginiz iso konturol edin
Harici ekran ve USB ne alaka, USB girişleri harici ekran üzerinde mi? Normal cihazda USB girişi yok mu?
İşte onu ben tam anlamadım, bilgisyar sorunlu USB’den başlatamadı diye başka bir sisteme yönlendirdim ama yanıt verirse netleştirip ona göre yardımcı olmaya çalışacağız.