Merhabalar,
Bir Bankanın sitesine bağlanmak istediğimde DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası almaktayım. Aynı banka internet adresine aynı intenet ağından cep telefonum ile web sayfasına bağlanabiliyorum. İnternette biraz araştırdığımda DNS önbelleğini temizleme işleminden bahsediliyor. Bu kodu yazdım çalışmadı ( * Linux: Terminal açın ve “sudo /etc/init.d/nscd restart” yazın.) Bu kodun Pardus karşılığı hakkında bilgisi olan var mıdır? Kolay gelsin.
Merhaba
Tarayıcı önbelleğini temizlemeyi ve geçmişi silmeyi denediniz mi?
Ayrıca tarayıcı adres çubuğuna aşağıdaki komutu yapıştırarak açılan sayfada clear host cache yapabilir misiniz?
chrome://net-internals/?#dns
Önemli Uyarı: Banka adresine girmek istediğiniz adres doğru olmasına rağmen hata alıyorsanız bağlı bulunduğunuz ağda sıkıntı olabilir yada daha önce o bankaya ait sahte bir internet sitesine girmiş olabilirsiniz.
Yakın zamanda yaşanan sim kart kopyalama olayları göz önüne alındığında başka türlü sorunlarda yaşıyor olabilirsiniz.
Merhaba
Farklı iki tarayıcıda da önbellek temizleme işlemi yaptım olmadı. www.teb.com.tr adresine giriş yapamıyorum ne yazık ki. Diğer banka adreslerinde bir sorun yok fakat teb sitesinde DNS hatası alıyorum.
Pardusu mobil internetinize bağlayıp bir daha dener misiniz? Bazen internet firması (isp) kaynaklı durumlar oluşabilir.
Merhaba, Mobil bağlantı ile denedim bağlantı sorunu yaşamadım. İnternet sağlayıcı kaynaklı sanırım. Teşekkür ederim
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.