Dokunmatik ekran masaüstündeki yazılımları açamıyorum

Merhaba Arkadaşlar

foto daki sürümünü hp pavilion x360 13-u101nf modeline pardusu kurdum bu cihazda dokunmadik ekran var internette dolaşırken dokunmatik google chrome de
işliyor fakat masa üstündeki yazılımların üzerine de gele biliyorum mesala bilgisayarımı mavi yapa biliyorum biryerden bir yere taşıya biliyorum fakat içine giremiyorum tıklamayı çalıştıramadım bilgisi olan varsa yardımcı olursanız seviniriö

TIKLAMAK İÇİN DOKUNMATİK YÜZE DOKUN DA İŞARETLİ FAKAT MASA ÜSTÜNDE GEÇERLİ DEĞİL BAŞLAT KISMINDADA ÇALIŞIYOR SADECE MASA ÜSTÜN DEKİ YAZILIMLARI AÇAMIYORUM

Çift-tıklama(dokunmayla) olmuyorsa parmağınızı basılı bekletmeyi deneyin.

parmağı basılı beklettiğim zaman nesneyi taşıma moduna geçiyor

Bir alternatif daha var: Parmağınızla üç kez tıklatmayı deneyin. Bu son önerim.

Üstadım dokunmatik ekran için gnome kullanırsan daha verimli çalışırsın.

onları denedim dostum olmuyor

kullanacak kişiler windows’a alışkın oldukları için windows gçrünümlü olması gerekiyor gnome yi kullanmaya bilirler oyüzden XFCE 4.18 sürümünü kurdum gnome kulanamaya bilirler

sistemi kendim kullan mayacam müşteri kullanacak oyüzden windows görürnümlü olması gerekiyor

Gnome da windows görünümü yapılabiliyor. Ancak aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi küçük bir çeviri eksikliği var. Çeviri sorunu olmasa win 11 gibi dahi yapabiliyorsun. Pardusun bu çeviri sorununa bir bakması gerekir.

tamam gnome deniyecem kurduktan sonra çeviri konusunda senden destek alabilirmiyim

Maalesef çeviri işini biz yapamıyoruz. Sistem yöneticileri tarafından yapılması gerekir. Menü uygulamasının güncellenmesi yolu ile olur.

Üstadım Arc menü uygulaması güncellendi. Pardus uygulamalarından karşılama uygulamasının tasarım kısmından windows tarzını seçerek kullanabilirsin. Windows menü sevenler için güzel oldu. Arc menü ayarlarından istediğin rengi ve menü tarzını ayarlayabilirsin.

1 Beğeni

bu fotosunu gönderdiğin hangi sürümü pardusun

Pardus gnome sürümü. Rengi ben seçtim.Normalde yukarıdaki resimlerdeki gibi. İkon tema olarak yaru kullanıyorum. İstediğiniz gibi arc menü ve dash to panel ayarlarından renk verebiliyorsunuz.

tamam teşekkür ederim gnome denicem tekrar gnome kurucam

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.