Bu başlık, iyi niyetli insanları korumak için açıldı ve forumumuzda hiçbir kategoriye girmemesine rağmen açmak önemliydi.
Zaten çoğunuz farketmişsinizdir, bilgisi olmayan kullanıcılar için belirtmem gerekiyor.
Bazı mecralarda;
Helal kazanç
Yerli ve Milli yatırımla yüksek kar!
Cumhurbaşkanımız ağzından kaçırdı: SİSTEMDEKİ BÜYÜK AÇIK!
Fatih Ürek’in serveti dudak uçuklattı.
Tesettürlü bir kadın resminin altında şu yazı:
Bunları söyleyince vatandaşlıktan atıldı. Tıkla öğren. (Tıklayınca sahtekarların sitesine gidiyorsun).
ve daha birçok Yapay Zekayla oluşturulmuş reklamlar görüyorsunuz.
BUNLARIN HEPSİ SAHTEKARLIK VE DOLANDIRICILIK AMAÇLIDIR!!!
Örnekler:
Özellikle hassas dini değerler kullanılarak bunların yapıldığına da şahit oluyorum.
Helal para akıyor!
Her ay helal 50bin lira kazanıyorum! Hem de hiçbir şey yapmadan!
Helal yatırım!
Milli Türk Projesi Halka açıldı (yanında SİHA resmi).
Bunları yemeyin arkadaşlar. Hayır, bu forumda yiyecek kullanıcılar muhtemelen yok, ama bilgiyi yaymak, daha fazla mağduriyeti önler. Maalesef bunlara inananların haberleri çıkıyor.
Resimlerde gördüğünüz reklamlarla sık karşılaşıyorum. Bunları şikayet ettim ama incelenmeden reddedilmiş:
Demek ki pinterest de bu şerefsizliğe yardım ediyor? Bu işten para kazanıyor? Ben de doğal olarak böyle düşünürüm. Öyle mi? Haklı mıyım?
İşin komik tarafı, şikayet seçeneklerinde “dolandırıcılık, sahtekarlık” gibi seçenekler yok. Yani şikayet edicem ama uygun kategori olmadığı için rastgele seçmem gerekiyor.
Youtube shorts’da da böyle sahtekarlık ve dolandırıcılık içerikli reklamlar geliyor ve anında şikayet ediyorum.
Değerli arkadaşlar, boşver demeyin. Bu şerefsizlere nefes aldırmayın. Hiç üşenmeden gördüğünüz anda şikayet edin. Ne yaparsak kardır.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler.