Merhaba
Grafik kart sürücüsünü DELL’in ve AMD’nin resmi sitelerinden indirip kurmayı denediğimde bu hatayı alıyorum;
Bağımsız değişkenler ayrıştırılamadı: “–disable-factory” seçeneği gnome-terminal’in bu sürümünde artık desteklenmiyor.
=====================================================================
** AMD Proprietary Driver Installer/Packager **
=====================================================================error: Detected X Server version ‘XServer _64a’ is not supported. Supported versions are X.Org 6.9 or later, up to XServer 1.10 (default:v2:x86_64:lib32:XServer _64a:none:4.19.0-10-amd64:)
Installation will not proceed.Removing temporary directory: fglrx-install.hKR8Cc
Biraz araştırdım ve PARDUS çekirdeği XServer daha güncel olduğu için desteklemiyor ve PARDUS ile gelen ati grafik yeterli olur yönünde. Deneme olarak herhangi bir uygulamayı, mesela “Blender” programını “Adanmış Ekran Kartıyla Başlat” seçeneği ile başlattığım taktirde grafik performansı iyileşiyor yani INTEL dahili yerine AMD harici grafiğe geçiş sorunsuz yapıyor ve çalışıyor. Fakat 15-20sn kullanımdan sonra bilgisayar güç kesiyor ve direkt bilgisayar kendini kapatıyor. Ekran kartında donanımsal bir sorun olup olmadığını test etmek için yan işletim sisteminden WINDOWS’a geçiş yapıp stres teste ve başka denemelere tabi tuttum fakat herhangi bir donma, hata veya aşırı ısınma gibi sorunlar olmadı. Konu hakkında destek sağlanırsa memnun olurum. Teşekkürler ve iyi çalışmalar.
Cihaz modeli: Dell Latitude E6540
İşlemci: i7-4890MQ
Grafik: HD8790M