Dosya Yöneticisi Sorunu

Merhaba Değerli Forum Üyeleri,

Pardus GNOME 23 işletim sistemini kullanıyorum. Sistemimde varsayılan GNOME Dosyalar (Nautilus) ile birlikte Dolphin ve Thunar dosya yöneticileri de kuruluydu.

Bir süre önce Thunar dosya yöneticisini sudo apt remove thunar komutuyla sistemimden kaldırdım. Ancak bu işlemden sonra, web tarayıcım (Firefox veya Chromium tabanlı tarayıcılar) üzerinden bir dosya indirdiğimde karşılaştığım bir sorun var: İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, indirilen dosyanın yanında çıkan ve normalde dosyanın bulunduğu klasörü açması gereken klasör simgesine tıkladığımda hiçbir işlem gerçekleşmiyor. Thunar kaldırılmadan önce bu simgeye tıkladığımda ilgili klasör Thunar ile açılıyordu.

Sistemimde varsayılan dosya yöneticisi olarak GNOME Dosyalar (Nautilus) ayarlı görünüyor ancak tarayıcı bu eylemi gerçekleştiremiyor.

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? Eksik bir ayar veya yapmam gereken farklı bir işlem olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, MIME Varsayılan olarak Natilus’u ayarlamayı denediniz mi acaba?

xdg-mime default org.gnome.Nautilus.desktop inode/directory

Evet yazdığım gibi varsayılan olarak ayarladım ve kontrolde yaptım. Tarayıcıdan giden yolda bir sorun var. Tüm tarayıcılarda olması sistemde bir sorun olduğu anlamına geliyor sanırım.

Anlamam ama silme işleminde acaba bağımlılığı olan bir dosyayımı sildiki . Birde Tarayıcıları silip tekrar yüklemek fayda verirmiki acaba . Bİlgisayardan tüm kalıntılarını silerek . Anlamam ama denemek lazım .

1 Beğeni

Sorunu çözeceğinden emin değilim ama,

Purge komutuyla chrome’u temiz kaldırıp, autoremove ile kalıntıları da temizledikten sonra tekrar kurun.

Bu işe yaramazsa yapay zekaya da sorabilirsiniz ama dikkatli olun. Verdiği 10 öneriden ancak biri işe yarıyor genelde. Onun yüzünden sistemimi uçurmuşluğum var.

1 Beğeni

Yapay zekaya başvurdum ama çözüm üretemedi. Tarayıcıları sıfırlamayı deneyeyim

yapay zeka bişi sormadan önce timeshift ile yedek almanı öneririm :slight_smile:

1 Beğeni