Dosyalar programında ön izleme sorunu

Dosyalar programında video ve resim dosyalarının thumbnailleri çoğunlukla görünmüyor. Tıklayınca açılıyor ama küçük resimler boş beyaz veya ikon olarak görünüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Pardus Gnome 23 yüklü güncellemeler yapıldı. Evde internet olmadığı için depoya bağlanmam imkansız.

Dosyanın uzantısına göre durum değişebiliyor. Resim dosyaları için thumbnailers diye küçük uygulamacıklar var, fakat bunların doğru kurulmuş ve doğru ayarlanmış olması gerekebiliyor. PDF ise ayrı, AVIF ise ayrı WebP ise ayrı uygulamaların yüklü olduğunu doğrulamak gereker.

Bir hata sebebiyle küçük resimler oluşturulmamışsa ev dezininizdeki nokta ile başlayan gizli .cache klasöründeki thumbnails klasörünü .cache/thumbnails yani silerek yeniden küçük resim oluşturmalarını sağlayabilirsiniz. İnternetsiz yapabileceğiniz tek eylem bu.

Diğer kurulumlar için interneti olan bir yere (bir arkadaşınız veya bir internet kafeye) bilgisayarı (laptopsa kolay, değilse hiç yorulmayın) götürmeniz gerekebilir. Malesef Windows işletim sistemi gibi kurulum aracı ile hızlıca yazılım kurma Linux tarafında pek mümkün değil.

Dosya seçici ile resim seçerken küçük resimler görünmüyorsa o da hem bu sorunla hem de GNOME’un uzun süren bir çözülmemiş sorunuyla alakalı ve GNOME 43 sürümünden çok sonra bile halen tam olarak çözülemedi.

1 Beğeni

Söylediklerinizi uyguladım sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.