Dosyaları win10'dan linux'e taşımak?

Merhaba, maalesef işletim sistemi alanında açık bir tekel pozisyonunda olan windows 10 ürünü tekelliğin getirdiği kalitesizliğiyle beni bezdirdi.Devamlı mavi ekran hataları,disk kullanımı sorunları vs. derken bilgisayar kullanım deneyimimi mahvetti.Format atmama rağmen sorunlar devam etti.

Artık tamamen linuxa geçmek istiyorum.Windows 10 daki dosyalarımı tek tek elle kopyalamak çok zahmetli olacağı için dosya yollarını koruyarak otomatik olarak nasıl taşıyabilirim?

Ya da önerebileceğiniz en kolay yol nedir?

Dosya sistemi (ext4), windows (ntfs) dosya sisteminden farklı olduğu için kurulumda diskin dosya sistemini ext4 olarak biçimlendirmektedir. Bu işlem yapıldığında diskteki bilgiler silinir. Mutlaka kurulum işleminden önce diskinizi harici bir ortama yedekleyiniz. Eğer diskiniz birden fazla bölüme sahipse bilgilerinizi kurulum yapmayacağınız disk bölümüne yedekleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken kısım kurulum işleminde disk seçimi kısmında ELLE seçeneğini seçerek kurulumu istediğiniz bölüme ayarlamanızdır. Eğer yanlış bir bölüm seçerseniz ya da Diskin Tamamını seçeneğini seçerseniz bilgileriniz silinecektir. Siz her ihtimale karşı harici bir diske yedek alınız.

1 Beğeni

Windowsu silmeden pardusu kurun. Ikisini yan yana kurun. Ardindan pardus üzerine normal windowsun bellek bölümüne girebiliyorsunuz. Cünkü linux ntfs i taniyor tek sorun windowsum ext4 ü tanimamasi.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.