DOTA2, NVIDIA ve Pardus GNOME 23.2

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Uzun yıllar önce linux masaüstü denemelerim olsa da, masaüstü bilgisayarımı oyun ağırlıklı kullandığımdan Pardus işletim sistemi manevi olarak desteklediğim bir işletim sistemi olarak kaldı. Donanımlarımın eskimesinden dolayı parça değişimine gitmeden önce en azından PARDUS 23.2 ve Dota2 ikilisinin bilgisayarımda çalışıp çalışmadığına bakıp ona göre masraf yapmaya karar verdim.

İlk sorunum; ekran olarak ilk çıkan (akıllı olmayan) Samsung 1920-1080 iddiasındaki 46" samsung ue46c LED TV kullanıyorum ve windows kullanırken çözünürlük kenarlara tam oturmadığı için NVIDIA araçlarıyla fare imleçi ile görüntüyü oturtabiliyordum.

ikinci çözüm bekleyen sorunum; Dota2 tüm depo sürücüleri ve proton gibi yardımcı uygulamaları ile denemeye çalışıyorum, kombinasyonları eleyerek gidiyorum ama sonuca ulaşamıyorum. Piyasaya çıkacak yeni işlemci modeli gelmeden çözüm bulabilirsem ciddi bir masraftan kurtaracağım. Yoksa elveda bütçe…

Donanım:
İntel Corei7 860
2x8gb DDR3 ram
128gb ssd
MSI gtx770 ekran kartı

Çözüm sunabilecek ve yardımcı olabilecekler şimdiden sağolsun varolsun.
Herkese kolay gelsin.

1 Beğeni
1 Beğeni

Merhabalar.

Yanıtı paylaştığınız için sağolun. Tazeleme oranını değiştirince “TV için ayarla” düğmesi etkinleşti ama bu kez de taşma yerine kenarlarda boşluk oluştu. Farklı ayarlar denedim. Bu arada Dota2 desteği de yeterli gelmedi sürücülerin. Bu yüzden UBUNTU deneme kararı aldım. Şu an flaşı hazırlıyorum. Bir dahaki mesajımı Ubuntu’dan atacağım her şey yolunda giderse. Bu arada ileriye dönük bir çözüm bulunursa bu sorunlara tekrar denemelerim olacaktır PARDUS la.

1 Beğeni

Sisteme Ubuntu yükledim farkı görmek için, henüz nvidia sürücü ve araçlarını yüklemeyi beceremedim ama TV 1920x1080 olmasına rağmen 1920x1200p yapınca görüntü ekrana oturuyor. Görüntü bozuluyor doğal olarak. Belki 10 belki 15 sene öncesindeki sürücü sorunları için uzman kullanıcı moduna geçtik gene. Bir sürü komut bulduk, indirdik kaldırdık. Sonuç olarak ne içindeki yükleme aracında nvidia sürücülerini görebiliyorum, ne de nvidia nın sitesindeki sürücülerin kurulumuna rağmen kernel sorununu aşabiliyoruz.

1- Ekran doğal çözünürlükte TV ekrana oturmuyor
2- Nvidia desteğine rağmen sürücü yüklenmiyor
3- Steam desteğine rağmen Dota2 bile çalıştırmak mümkün görünmüyor

MSI GTX770

Sonuç: Windows ya da Linux sürümü başımız ağrımasın istiyorsak sistemler güncel olmak zorunda görünüyor. Kalın sağlıkcakla

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.