Düşük sistemli bilgisayarımı rahatça çalıştırmak istiyorum

Bigisayarım.
4 GB RAM.
Görüntü bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 500 (1 GB)
Disk sürücüsü wdc WD5000LPCX-21vhat0 (500 GB, 5400 RPM, SATA-ııı)
CPU türü dualcore Intel Celeron N3350, 2400 MHz (24 X 100)
Hangi işletim sistemi/sürümü bilgisayarımı rahat ettirir.

Pardus olabilir. Ama daha da iyisi devuan olabilir. Şu sıralarda düşük sistemli makinelerde devuan kullanıyorum, biraz daha hızlı. Devuan 5 i dene. Zaten celeronlar aşırı yavaş. Fakat bir sorun olursa İngilizce bilmek şart. Pardus da buradan yardım alabilirsin ama.

Merhabalar,

Pardus yükleyebilirsiniz. Ancak Pardus’ta XFCE arayüzünü tercih etmenizi öneririm çünkü düşük sistemlerde GNOME arayüzüne göre daha hızlı çalışıyor. Özellikle de Linux’da yeniyseniz Pardus’ta bir çok şey Türkçe olduğundan kullanımı sizin için görece kolay olacaktır.

linux mint
arch linux
zorin os, light

Bunlar tavsiyelerimdir. Lakin diğer arkadaşların dediği gibi linux dünyasında yeniysen ve ingilizce bilgin yoksa pardus veya archman gibi bir işletim sistemi kullanabilirsin.

Evulotion uygulamasını tüm eklentileri ile kaldır.Aşırı ram harcıyor arkaplanda.
Mail için thunderbirdi gerektiği zaman kullan.

Bunlar çözüm sağlamaz ise pardus server sürümünü seçip xfce4 paketlerini pardus uzantılı olmayan debian paketleri ile elle kur. Görsel arayüzler aşırı ram harcatıyor.

Debian 12 bookworm xfce4 de gnome gibi aşırı ram harcıyor. Debian11 daha iyi idi.

Pardus server kurup, LXDE masaüstü ortamı da kurabilir. XFCE’ye göre katbekat daha hızlı ve daha hafif. 2 yıl kadar kullandım oradan biliyorum. LXDE kullanım açısından çok hoş bir masaüstü ortamı değildir ancak muazzam derecede hızlı ve hafiftir.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.