Dwm pencere yoneticisi nasıl kurulur ve ayarlanır?

Merhabalar ! Pardus 21.1 için hafif bir pencere yoneticisi kurmak istedim (sistemim biraz zayıf) bu yüzden alternatif şeylere baktım dwm’yi buldum. Fakat şu ki internette kurulumu anlaşılır şeyler bulmakta zorlandım.
Dwm nasıl kurulur ve ayarlanır bunu sormak istemiştim hem ayrıca bunu ozellikle bu foruma yazma sebebim ise buranın her konu türüne klavuz olması içinde yazıyorum.
(şu an için icewm kullanıyorum ancak memnun değilim)

1 Beğeni

Bilgisayarınızın teknik özelliklerini yazarsanız daha uygun öneriler alaabilirsiniz.


işte burada

Merhaba, ben bir ev kullanıcısıyım.

Emin misiniz bilmiyorum ama DWM’nin sayfalarında bir yerde;
“Projemiz ileri düzey ve deneyimli bilgisayar kullanıcılarına odaklanmaktadır. Olağan tescilli yazılım dünyasının veya daha çok ortalama ve teknik olmayan son kullanıcılara odaklanan birçok ana akım açık kaynak projesinin aksine, deneyimli kullanıcıların çoğunlukla göz ardı edildiğini düşünüyoruz. Bu özellikle masaüstü bilgisayarlardaki grafik ortamlar, mobil cihazlar ve Web uygulamaları gibi kullanıcı arayüzleri için geçerlidir. Deneyimli kullanıcı pazarının sürekli büyüdüğüne ve her kullanıcının kendi çalışma tarzı için daha uygun çözümler aradığına inanıyoruz.” Yazıyor. Bir sorunla karşılaşırsanız, ileri seviyede bir kullanıcı olup olmadığınızı bilmediğimden sorunu çözmek için DWM kullanıcı arayüzünü kullanarak bir çözüm bulabilir misiniz, onu bilmiyorum.

Eğer Pardus’ta varsayılan olarak gelen XFCE’nin hafif(bilgisayarın RAM belleğini az kullanması ile ilgili bir bilgisayar terimi) olmasına rağmen bilgisayarınızı daha hafifini isterseniz LXDE 'yi önerirdim. Ama siz DWM’yi istedğiniz için biraz araştırdım ve şurada buldum. Uçbirim fotoğrafınıza bakınca kendiniz ayrıca başka programlar da kurduğunuz anlaşılıyor, buradan hareketle galiba İngilizce biliyorsunuz. Kendiniz şuradaki talimatları takip edebilirsiniz.

Bir de sorununuza bir çözüm bulunduysa çözüldü olarak işaretleyiniz.

3 Beğeni

Buraya da bir ekran görüntünüzü paylaşabilirsiniz.

Masaüstü Ortamları - Pardus Forumları - TÜBİTAK ULAKBİM

2 Beğeni

o kadar da üst düzey bir kullanıcı olduğumu düşünmüyorum ama ortalamadan iyiyim galiba ve evet ingilizce bilmekteyim attığınız link oldukça iyi bir açıklama yapmış teşekkürler!

(eğer Türk okurlardan da çevirisini isteyen olursa atılan linki buraya çevirebilirim)

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.