E-Devlet ve E-Beyanname uygulamaları

E-Devlete- E-Beyannameyi gibi Kamu ve özel sektörün vede son kulanıcının işne yarıycak olan bu iki uyugulama neden pardus da yok Yerli ve Milli diyoruz Kendi İşletim sistemiz Olduğu İçin guru duyoruz ama gelin görün ki kırtik olana bu iki uyuglama yok neden bu iki uyuglam togg varken neden pardus da yok ben bunu çok kez sordum ama alaksız kişler yanıtlamaya kaltı onun için bilgi almadım şimdi tekrar soruyorum ama bu sefer Pardus ekibin den birinin Yanıtlamasın rica ediyorum bu hayati olana iki uyugulama neden pardus da yok cimer de yok ben bun Ulak ekbindeki görevli lerde de cimer üstün de sordum ama bir cevaplamadım

3 Beğeni

BU ÇOK GÜZEL BİRİ GELİŞME E DEVLET DE DAHİLİ OLURSA ÇOK DAHA İYİ OLURU ama yeterli bence çok yeterli değili keşke daha fazlası olsa

e devlete tarayıcıdan yada telefondan girin . E devletin windows için bile uygulaması yok .

iyi de siz ne anlatıyorsunuz bizi pardus da uyugulama olarak yazılmasın dan bahsediyorum windows ne alka tarayıcı ne alka

bilgilendirme için teşkkürler murat bey

1 Beğeni

Bu isteğinizi CIMER den yazsanız daha iyi olur . Linux sistemler için masaüstü uygulaması istiyoruz diye . Sonuçta Devlet bir uygulama yapmayınca kafasına göre Pardus uygulama yapamaz !

ya Bilgisi olana arkadaşlar konuşsun mutlu oluyorum ben de bilgileniyorum ama tutup da yok windows da bile uyuglama yok yok taryıcı yok telefon yok bilmemne diyene bilgisizler bir uzakdursun yazmasın ya kimseyi germek meşkul etmek istemiyorum ya e Beyanname sordum bir arkadaşın bilgisi varmış market var merak etmeyin dedi gösterdi bilgisi olanlar yazarsa menunu olurum

Çağrı bey, uygulamaları pardus değil yazılımı üreten birimler geliştirir. Pardus sadece işletim sistemi ile ilgili uygulamaları geliştirmek ile yükümlüdür.

1 Beğeni

geliştirseler güzel olmaz mı Aydın bey kesinlikle bizim yazdıklarımız okuyan biri geliştirici vardır pardus ekibin den eminim ama emeklerine sağlık çok güzel bir işletimisistemi

1 Beğeni

cimer bildirdim tübitak ulak ekbine de yazdım baklım görücez

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve tübitak ulak ekibine yazdım yanıt gelirse sizlerde paylaşıcam

Daha geniş bir kullanıcı tabanına hitap edebilmek için internet sayfası olarak e-Devlet’in gerekli tüm özellikleri tarayıcıdan kullanılabilmektedir. En sonunda masaüstü bilgisayarlar yapılacak mı o konuya devlet karar verir, ama bu cihazlar için kullanılabilecek bir arayüz varken ve her şeyi işliyorsa genelde ayrı bir uygulamaya gereksinim görülmez.

Genelde tarayıcı özellikleri ile yapılamayacak özellikleri kullanabilmek için sitelerin üzerine ayrı uygulamalar yazılır. Mesela telefonlardaki e-Devlet uygulaması, iki aşamalı onaylama gibi özelliklerin kullanılabilmesi için yapılmıştır.

1 Beğeni

telefon tablet gibi pardusun kendi yazılım merkezin dede bulunsa e devlet çok daha iyi olacak hem geniş kitlerin pardus kulanım için hem de bu diğital göçün hızlanması için çok iyi olacak

Tabi ki geliştirmeleri gerekiyor ki kullanım artsın.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.