E-duruşma için firefox tarayacısı

Adalet Bakanlığının sitesinde “e-Duruşma sistemine katılabilmek için minimum 8MBit ortak kullanım olmayan internet bağlantısı, mikrofon, kamera, Windows 10 işletim sistemi ve güncel Google Chrome web tarayıcısı kullanılması gerekmektedir.” açıklaması nedeniyle sorduğumda Pardus’un da kullanılabileceği cevabı verilmişti. Duyurular kısmında bir sorunla ilgili olarak Safari tarayıcısına özel çözüm önerisinin de bulunmasından chrome un da “zorunlu” olmadığı anlaşılıyor.
Firefox tarayıcısı kullanılamaz mı ? Özel bir ayar gerekir mi? Tecrübe eden var mı?
Bakanlığın sitesinde niçin bu açıklamalar yer almaz ? (Soru işaretine rağmen bu son cumle bir soru değil :slight_smile: )
Teşekkür ederim

Bu tarz bilgilendirmeler genelde geliştiriciler uygulamayı hangi ortamda geliştirdiyse diğerleriyle uğraşmamak için yazılıyor, yoksa teknik olarak sadece burada çalışabildiğinden değil :).

Eğer chrome özelinde bir protokol veya fonksiyon kullanılmadıysa firefox’ta ve diğer tarayıcılarda da çalışması muhtemel.

Ayrıca windows 10 filtresi neden onu da pek anlamadım. Bir web sitesi işletim sistemine göre çalışıp çalışmama filtresi yine çok çok uç durumlar dışında olmaz.

Altyapı olarak ne kullanıyorlar o da önemli, Teams gibi microsoft ürünü bir video konferans uygulaması bile yine linux’ta sorunsuz çalışır. Jitsi kullanıyorlarsa zaten hiç problem yok :slight_smile: Ekran görüntüsü varsa video konferans uygulamasının onu da öğrenebiliriz.

3 Beğeni

WebRTC eklentisi veya yapılandırması: e-Duruşma uygulaması video ve sesli görüşmelerde WebRTC (Web Real-Time Communication) teknolojisini kullanır (chatgpt)

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.