E-öğrenme Araçları için Scorm 1.2 Standartları (Linux Alternatiflerini Arıyorum)

Selamun Aleyküm arkadaşlar. EBA’ya etkileşimli içerik ekleyebilmek için ilgili sayfayı açıp desteklenen formatları görüntülediğimde benden .zip (Scorm 1.2) formatında dosya oluşturup yüklememi istiyor. İnternette Scorm’un e-öğrenme araçları için kullanılan bir standart olduğundan bahsediyor.

Scorm standartlarına uygun içerik geliştirebilmek için ise bazı e-öğrenme içeriği oluşturma araçları kullanılıyor. (Aşağıdaki bağlantıda örnekleri var).

Pardus’ta bunlara alternatif olarak kullanılabilecek e-öğrenme aracı var mı? Mağaza’da ya da Synaptic’te bulunuyor mu? Önerileriniz ya da kullandığınız bir uygulama var mı? Özellikle Adobe Captivate’in Pardus’ta kullanılabilen bir alternatifi var mı? Teşekkürler…

Aleyküm Selam
Fazla vakit ayıramadım kusura bakmayın. Yüzeysel olarak araştırabildim.
Tam olarak işinize yarar mı bilemiyorum ama şu tür muâdilleri var.

https://alternativeto.net/software/formalms/?license=opensource

2 Beğeni

Estağfurullah hocam hiç problem değil. Ben de konuyu teneffüs arasında yazmıştım. Ayrıntılı araştıramadım, belki kullanan vardır diye forumda konu açtım. Sonrasında biraz araştırdım. Etkileşimli e-içerik oluşturmak için aşağıdaki web sitesini buldum. Üye olduktan sonra çok basit bir şekilde etkileşimli içerik oluşturulabiliyor ve alttan scorm standartlarına uygun .zip uzantılı dosyası indirilebiliyon. Sizin paylaştıklarınız ise öğrenme yönetim sistemleri (LMS). Yani bunlar sanal sınıflar oluşturarak onlarla e-içerikler paylaşmanızı sağlıyor. Sanal ortamda uzaktan eğitim yapabilmek için kullanılıyor. Ben e-içerik oluşturabileceğim (V-fabrika) gibi yazılımlardan bahsettim.

Adres: https://learningapps.org/

Kendi yaptığım örnek: Pardus ile Windows'un Karşılaştırılması

Yaptığım örneği açtığınızda sayfanın en altında minik harflerle SCORM bağlantısına tıklanarak EBA’ya uyumlu zip dosyası indirilebiliyor. EBA’ya yükleyip kazanım eşlemesi yaptım sistem kabul etti. Bakalım moderatörler onaylayacak mı :slight_smile:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.