E-okul için toplu fotoğraf düzenleme yazılımı

Merhaba python’da yazdığım e-okul toplu fotoğraf düzenleme programı. program otomatik olarak yüzü algılıyor kırpma yapıyor ve daha sonrasında 133x171 pixel boyutuna getiriyor.

kullanmak isteyenler için gitub linki paylaşıyorum

https://github.com/cihanemres/eokul.git

6 Beğeni

Bu programı çalıştıramadım. CV2 kütüphenesi pip ile inmedi.

sudo apt install python3-pil python3-opencv

Bu bağımlılıkları kurabilirsiniz.

@seansoil cihan bey, siz de programınızı bağımlılıklarıyla birlikte kurulabilir bir .deb paketi haline getirirseniz daha güzel olur.

Git reposu üzerinden gbp ile deb paketi oluşturulabiliyor fakat biraz karışık gelebilir başta, örnek olarak bizim uygulamalarımızı inceleyebilirsiniz, örneğin:

Daha kolay bir yöntem ise kaynak koddan derleme şeklinde olmayan .deb paketi oluşturmadır. Onu da buradaki blog yazımızdan bulabilirsiniz:

Kurulabilir .deb paketi ile kullanıcıların programınızı kullanması çok daha kolay olacaktır.

2 Beğeni

pip install opencv-python olarak mi yazdiniz?

pip install cv2 diye yazım denemiştim, şimdi sorun çözüldü

Merhaba dediklerinizi uygulayarak bir debian paketi oluşturdum. ilginiz için teşekkür ederim debian paketini buraya yüklememin bir yolu varsa onu da ekleyeyim. pardus konusunda çok yeniyim.

@eminfedar uygulama stabil çalışıyorsa doğrudan depoya da eklenebilir.

uygulama stabil ve düzgün çalışıyor denemelerini yaptım. ama depoya nasıl yükleyeceğim veya buraya nasıl atacağım hakkında bilgim yok.

Bu konuda sana yardımcı olabilirim. Deb paketleme sistemi ile bu projeyi dağıtabilirsin. Deb paketleri tıpkı Android’ler de ki apk gibidir. İstersen projen için Deb paketi oluşturabilirm

Den paketi olusturdum. Uygulama magazasina veya foruma nasil yukleyecegimi bilmiyorum.

Deb paketini indirilebilir yapman yeterli.
Bunu github released ile yapabilirsin

Ama Pardus mağazasında yayınlanmasını istiyorsan şu sayfadan programı önerebilirsin

2 Beğeni

yardımlarınız için çok teşekkürler.

release olarak yayınladım. İlginiz ve dönütleriniz için teşekkürler.

2 Beğeni

Bu tarz kurumsal işlerde kullanılacak paketlerin ya sitede bir şekilde listesine ve linklerine ulaşılabilir olmasını ya da doğrudan depoya eklenmesini rica ediyoruz. Okullarda kullanabileceğimiz güzel uygulamalar var fakat github’ta ya da farklı yerlerde denk gelince ortaya çıkıyor.

Kurumsal çözümlerle ilgili bir şeyler artık yapılması lazım. forum içinde de. MEB için, Diyanet için, diğer kurumlar için vs ayrı etiketler olması lazım.

@Pardus-Destek-Ekibi

Pardus Yazılım Merkezi’nden Uygulama Öner seçeneği ile istediğiniz programları iletebilirsiniz.

1 Beğeni

Ve siz de eklemezsiniz… :smile:

Forumdan yazılımcı bir arkadaş 15 civarında program önerdi ses seda yok. 2 ay da iyi süre yani…

1 Beğeni

@kaan başvuru yaptım umarım en kısa sürede incelenip olumlu veya olumsuz dönüş yapılır. Teşekkürler

1 Beğeni