Güncellemeleri kontrol etmek istediğimde aşağıdaki hatayı verdi.
E: zoom paketinin tekrar kurulması gerekli, ancak gereken arşiv dosyası bulunamıyor.
E: Unable to apply corrections for half-installed packages
webde tarayıp güncelleme, yenileme, temizleme ile ilgili komutları denedikten sonra da herhangi bir çözüm elde edemedim.
Apper ya da Synaptics ikisi de bu hata sonrası kapanıyor.
Uçbirim de durduruyor.
Selamünaleyküm
zoomu kaldırıp sitesinden tekrar yüklemeyi denediniz mi
siteden indirip çift tıkladığınızda güncelle demesi lazım eğer hata veriyorsa paket hatası olabilir
burda yükset kaldır olması lazım burdan kaldırıp yüklemeyi denediniz mi
birde 32 bit her hangi bir şey yüklediniz mi çünkü sisteme 32 bit depoları da eklenmiş
eğer hala paket yöneticisiyle zoom yüklenmiyorsa kalıntıları aşağıdaki komutla silmeyi deneyin sudo apt-get purge && sudo apt-get autoclean && sudo apt-get autoremove
ondan sonra zoomu pakete basıp kaldırmayı tekrar deneyin sonra da yüklemeyi
Hiçbir şey kuramıyor, kaldıramıyorum.
Apper ya da synaptic’de de işlem yapamıyor. hemen hata veriyor ve duruyor.
sizin verdiğiniz temizleme komutu sonucu:
Paket listeleri okunuyor… Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor… Bitti
E: zoom paketinin tekrar kurulması gerekli, ancak gereken arşiv dosyası bulunamıyor.
Hocam hakkınızı helal edin bir türlü yardımcı olamadım aklıma son gelen opt/zoom klasörünü silmek
onuda sudo rm -rf /opt/zoom && sudo rm -rf /home/kullanacı_adı/.zoom
sonra zoomu tekrar yüklemeye çalışın https://zoom.us/client/latest/zoom_amd64.deb bu linki
eğer bundan sonra da olmasa önemli bilgileri yedekleyip etabı tekrar yükleybilirsiniz
Zoom u:
sudo dkpg -i zoom.bilmemneuzantisi
diyerek tekrar kurun orada neyin yanlış gittiğini yazıyor, şunu yap diyor bunu yap diyor onu yapınca düzeliyor.
Herkesin ilgisine teşekkür ederim.
Maalesef hiç bir komut çözüm olmadı. Tekrar zoom kurulumu da gerçekleşmiyor. Bu nedenle tekrar ETAP yüklemesi yapacağım.
Tekrar teşekkürler…
Hocam flatpak yada AppImage denediniz mi? Çoğu yazılımlar daha güncel ve sorunsuz çalışıyor. Sorun çıkaran uygulamalarda flatpak ve AppImage tercih edilebilir diye düşünüyorum.
Sunduğunuz bilgi için teşekkür ederim. ETAP 19’a geçtik ve web sitesindeki debian paketi herhangi bir sorun olmadan kuruluyor. Benzer bir sorunla karşılaşmam halinde vermiş olduğunuz komutu deneyeceğim…
İyi çalışmalar.