EBA Canlı Ders Nasıl Olacak

İyi günler, pardus kullanıcısıyım. Geçen sene covid 19 nedeni lle eğitim öğretim süreci uzaktan eğitim ile tamamlanmıştı. Bu senede bazı sınıflar için yüz yüze, bazı sınıflar için uzaktan olacak şekilde planlanmakta. Daha öncede " EBA canlı ders" konusu açılmıştı o konu kapatıldığı için yeni bir konu oluşturuyorum…

EBA dan canlı ders yapmak için EBA!nın sitesinde .exe uzantılı bir uygulama var fakat bu uygulama sadece windows için hazırlanmış.Bu nedenle Pardus işletim sistemi ile eba üzerinden canlı derslere katılamıyoruz,

EBA destek gibi yerlere email atarak durumu anlattık ama her zaman ki gibi klasik olarak “linux dagıtımlarına destek için çalışmalar devam ediyor” diye cevap geldi. 2 Hafta sonra uzaktan eğitim başlayacak ama EBA nin internet sitesinde hala sadece windows için uygulama var.

Bilgisayar ve tablet , akıllı tlf olmayan öğrenciler için okullardaki akıllı tahtalardan, BT sınıflarından falan yararlanılcak galiba , bazı okullardaki akıllı tahta ve bilgisayarlarda pardus kurulu bu nedenle bu bilgisayarlardan da eba canlı derse girilemeyecek.
Bu konuda ne yapılabilir.

3 Beğeni

Ben de aynı sıkıntıdan muzdaribim, bizim yaz kursu başlamıştı 1 hafta önce, okulda birinde covid çıkınca yaz kursu online olarak devam edecek diye bizi eve yolladılar. Az önce eve geldim. Ama canlı ders zoomdan mı abadan mı daha bakmadım. Ebadan olduğunda telefondan girmek zorunda kalıyordum. Umarım en kısa zamanda çözülür. Bence bir firefox eklentisi şeklinde falan yapabilirlerdi.

2 Beğeni

Merhabalar Halil Bey,

https://forum.pardus.org.tr/t/linux-uzerinde-eba-canli-ders-kullanimi/15640/8

Bu konuya bakmanızı tavsiye ederim

1 Beğeni

Ama geçici olarak şöyle çözülebilir;

ya da şu şekilde;
https://forum.pardus.org.tr/t/linux-uzerinde-eba-canli-ders-kullanimi/15640/7?u=afacan

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.