Bu programı can sıkıntısından ortaya çıkardım. Yapay zekadan destek aldım ve işin çoğunu o yürüttü.
Programda gördüğünüz özel butonları GIMP ile ben yaptım. Hatta, daha evvel yaptığım müzikçalar uygulamasında da bunları kullanmıştım:
Ayrıca dijital ekranı da GIMP+özel yazı fontu ile tasarlayıp yerleştirdim. (vumetre ya da oynayan ses dalgası istemeyin, geliştirirken defalarca fıttırmanın sınırından döndüm. Sinirli adamım sıkıntıya gelemiyorum).
Program, python ile yazıldı ve Qt5 arayüzü kullanıyor. Gtk ile yapıp yapmamak konusunda kararsız kaldım. Butonlar konusunda sıkıntı çıkabileceğini düşündüğüm için Qt kullandım.
Diller: Türkçe(varsayılan), Azerbaycan Türkçesi, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Rusça.
Kayıt formatları: wav, mp3, flac, ogg, aac.
Program, “/home/kullanıcı_adı/.EchoVoiceRecorder(dağınıklık yaratmaması için gizli klasör)” oluşturur ve buraya “userdata.json” dosyası oluşturur. Programın dil ayarlarını buraya kaydeder. Mikrofon butonunun her açılışta açık kalmasını da sağlamıştım, ama belli bir geliştirme aşamasından sonra program cozutmaya başlayınca eski sürüme geri dönmek zorunda kaldım.
Kayıt, varsayılan olarak “/home/kullanıcı_adı” dizininizde rec1.uzantı, rec2.uzantı şeklinde oluşturulur ve orada kalır. İsterseniz farklı kaydet ile başka bir yerde oluşturabilirsiniz; Ancak! bu bir format değiştirme işlemi değildir! Bu tür programlardaki “save as” işleviyle “export” ya da “render” işlemlerini birbirine karıştırmayın.
Tespit edebildiğim sorunlar:
-Sistem Sesi butonu hata veriyor (hoparlör simgeli buton). Bu butona bastığınızda kayıt yapılacak bir aygıt tespit edemediğini, ses yapılandırması yapılması gerektiğini söylüyor. Bunu halletmeye çalışırken cozutmuştu. Bir türlü üstesinden gelemedim.
-Kayıt formatını değiştirirken “sadece wav’ı” kullanabileceğinize dair bir hata mesajı verse de, diğer formatlar da seçilebiliyor ve o formatlarda çıktı üretebiliyor.
Programı defalarca birçok yönden test ettim. Belirttiklerim dışında bir hataya denk gelmedim. Kullanıp hata bildirirseniz çözmeye çalışırım.
Repo: Releases · shampuan/Echo-Voice-Recorder · GitHub
.deb dosyasını indirin ve kurun. Ben de sisteminizi ele ge…
Daha sonra programlar menünüzde “echo” yazın, hemen karşınıza çıkar. Tıklatıp çalıştırın. Önce mikrofon butonuna basmanız gerektiğini unutmayın.
İyi çalışmalar.