Ekibi tebrik ediyorum

Merhaba ekip,

sizi tebrik ediyorum. Pardus 21.3 xfce şimdiye kadar kullandığım en iyi linux sürümü. Şimdilik bir sorun yok sistem gayet stabil. Bilgisayarımın bazı özelliklerinide yazayım;
işlemci:

celeron n3350
ram 4 gb
marka: asus E402N
disk ssd 128 gb

başarılarınızın devamını dilerim

11 Beğeni

Bilgisayar boştayken ram kullanımı kaç Megabayt? Eğer swap dosyası kullanıyorsanız çalışıyor mu?

Merhaba,
1.1/3.7 gb ( %30 ) civarında, swap yok
kullandığım linux sürümlerinde ram i tüketen bir sürümle hiç karşılaşmadım, benim kullanımımda genelde %50 civarında gezinir.

Benim bilgisarın işlemcisi yetmiyor, düşük kalıyor, özellikle video işleme performansı (bildiğin youtube da video izleme ) çok düşük ama Pardus ekibi sürümü çok güzel optimize etmiş diğer sürümlere/dağıtımlara göre daha fazla performans alıyorum.

Bu kadar

Merhabalar.
Ekibi ben de tebrik ediyorum. Bugüne kadar birçok linux sürümü kullandım ve içlerinde en çok bu işletim sistemini beğendim. Bana göre sistem konusunda başarılı bir ekibimiz var. Kısacası “bu iş oluyor”.

Sisteminizin işlemcisi zayıf. Bu da bazı işlemlerde biraz kasıntıya neden olabilir. 6Watt’lık bir mobile işlemci kullanıyorsunuz, bu tip işlemciler performans odaklı değildir. Bu nedenle özellikle yüksek çözünürlüklü video vb izlerken zaman zaman sorun yaşayabilirsiniz. Eğer o bilgisayara win10-11 gibi birşey kursaydınız şüphesiz sinir olacaktınız çünkü son sürümler inanılmaz kaynak canavarıdır.

Güzel ve özgür kullanımlar.

Evet gerçekten sinir bozucu oluyor çünkü kutudan windows 10 ile çıktı. Oturum açıldığı ilk süreler güzel ama bir saat sonra falan sistem çok yavaşlıyordu. Daha önce PopOS kullandım o da güzeldi ama linux için adam akıllı PLC simülasyon programı bulamadığım için tekrar win10 a dönmüştüm. Video izleme harici web de gezinti yaptığımda bile yavaşlamasından sıkıldığım için Fedora36 yükledim, onda da kullanımımı etkilemeyen bir hata mesajı alıyordum sürekli. Hoşuma gitmedi.
Yerim ya yabancı dağıtımları daha öncede eski Pardus’u kullanan biri olarak Gnome Pardus’u yükledim gnome 42. sürüm olmadığı için xfce i deneyeyim dedim, Xfce ve özellikle Pardus xfce diğer xfce dağıtımlarından bile daha performanslı çalışıyor ve tek bir hata mesajı almadım.

İlginiz için teşekkürler, size de güzel ve özgür kullanımlar dilerim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.