Ekran görüntülerimizi paylaşalım!

1 Beğeni

1 Beğeni

O yandaki saat ve tarih widget’ini nasıl eklediniz? Özelleştirmeye karşı bir yeteneğim yoktur da :sweat_smile:

Ben DE Cinnemon kullanıyorum ve Cinnemon’da çeşitli Desklets, yani widget’lar var. Benim kullandığımın adı Timelet.

Bu da benim Pardus 25 Gnome

3 Beğeni

masaüstün güzelmiş kardeşim, panel büyüklüğü kaç benimki güzel durmadı da?

Resim kare formattaydı. Yanlara GIMP ile resim sentezleme yaparak genişlettim. Boyutu HD-Wide yaptım. Üzerinde yazı yazdım. İsteyen kullanabilir.

3 Beğeni

Pardus 25 Xfce

3 Beğeni

Duvar kağıdının linkini paylaşabilir misin? :slight_smile:

1 Beğeni

Bu da bizden pardus gnome 25 yeni versiyon.

3 Beğeni

Video o ya linkini hatırlamıyorum

şu siteden indirmiştim Site

1 Beğeni

Pardus 25 Cinnamon

3 Beğeni

Ben ilk Pardus’u CD’den çalışır şekilde kullanmıştım!
Sanırım o CD’yi Bilim Teknik dergisi falan vermiş olmalı!
Bana DVD Menüsünde geziyormuşum gibi gelmişti!
Pisi Linux’un ilk sürümleri olmalı.

İkinci sefer 2014 yılında KDE’li XFCE sürümünü kullandım.
O sürüm sanırım Pardus 13 olmalı.

Ve şimdi nihâyet 500GB yeni SSD siparişim geldi ve ona Pardus 25 Gnome Betasını kurdum!

Aynı bilgisayarda LMDE7 Gigi’ye yeni yükselttiğim diğer eski kullandığım Linux dağıtımımla seçmeli olarak kullanıyorum.

Nvidia sürücüsü kurmaya kaktığım için dağıtıma giremeyip her seferinde eski sürümden girmek zorunda kalınca (ve Linux bilgim yetersiz olduğundan) silip baştan kurdum ve şimdi Nvidia sürücüsüz kullanıyorum!

Aynı anda iki fotoğraf paylaşabiliyorsam “Pardus 13 XFCE + KDE” ve “Pardus 25 Gnome Beta” ikisini de paylaşacağım.

Bir de Mastodon’da ilk yüklediğimin kısa bir videosunu paylaşmıştım.
Pardus 25 Gnome BETA

3 Beğeni

Pardus 25 hala beta şu anda ve yapılabilecek en doğru şey, eğer bir tester olarak görev yapmayacaksanız, 23 kararlı sürümünü kullanmanızdır. Fakat anladığım kadarıyla ekran sürücüsü sorunu yaşıyorsunuz, bu durum sürüm düşürerek çözülecek bir konu değil.

Forumda sürücü konusunda iyi seviyede arkadaşlar var. Eğer görürlerse yardımcı olabilirler. Sürücüler konusunda bazı çözüm önerilerine sahibiz.

3 Beğeni

**ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ YÜKSEK BİR GNOME DENEYİMİ YAŞAMAK İSTEYENLER
Arkadaşlar gnome.look da malesef çoğu tema pürüzlü ve tonerli yazıcıdan çıkmış gibi görünüyor. Düzgün, aydınlık ve 3 boyutlu resim kalitesinde tema bulana kadar göbeğiniz çatlıyor. O nedenle şu temaları buraya bırakayım da ; hem ben unutursam forumdan tekrar bulabileyim, hem de arkadaşlar faydalansın istedim. Nautilusun teması değişir istersek, ama ~home/config/ gtk4 klasörünü de düzeltmek gerekiyor. Onu ben yapamadım. Onun yerine nemo kurdum ve nemoyu varsayılan dosya yöneticisi yaptım. Pardusumu çok seviyorum. Fırsat buldukça katkı yapmaya çalışacağım. :wink:

3 Beğeni

Aslında Nvidia sürücüsü Pardus mağazaya gelene kadar bile bekleyebilirim!

Çünkü şu anda biri aynı makinede yeni yükselttiğim LMDE 7 Gigi ve diğeri Raspberry Pi 5’te Raspberry Pi OS olmak üzere kullandığım iki tane daha dağıtım var.

Sosyal medya, YouTube (1080p), e-Posta, İnternet alışverişi gibi şeyler ve kodlama programları ile PPSSPP Emülatörü dahil bir çok şeye Raspberry Pi 5 (8GB) yettiği ve 5V 3A adaptör ile çalışabildiği için gündelik işlerde onu kullanmayı tercih ediyorum.

Aslında bu aynı masaüstü bilgisayarıma LMDE6 Faye’yi kurduğumda 1080p ekranda grafik kalitesinde daha büyük sorun yaşamıştım. Pardus 25 Gnome Betası ile hiç bir problem yaşamadım! Muhtemelen farkını oyun oynamaya kalkınca belli edecek. Bilemiyorum!

Fakat ya Linux’ta Nvidia için varsayılan açık kaynak sürücüyü iyileştirmişler, yada Pardus 25 Gnome Beta daha iyi grafik başarım gösteriyor!

Bir de yukarıdaki yazımda bir cümleyi yanlış kurmuşum. Sanki LMDE 7 Gigi’de Ekran sorunu yaşıyormuşum gibi anlaşılıyor. Sorun LMDE’de değil masaüstü bilgisayarımda. Daha önce iki tâne monitörümü yavaşça karartıp çöp yaptığı için LMDE’yi kullanamadığımdan gidip Raspberry Pi 5 (8GB) almıştım ve iyi ki almışım.

Onun da derdi hiç bitmiyor, ama İnsan alışıyor! Raspberry PiOS’da sanırım X11’den sonra, önce Wayland, sonra kendi donanımları için daha iyi sonuç vereceğine inandıkları için Labwc’ye geçtiğinden beri meselâ PrintScreen çalışmıyor! Terminale grim screenshot.png yazarak ekran alıntısı yapabiliyorum! Video kayıt için terminalden wf-recorder --audio --file=video1.mp4 yazıyordum! Neyse ki wf-recorder kullanan ‘Bootspot Screen Recorder’ diye bir uygulama çıkmış da terminale komut yazmaktan kurtuldum! Wayland desteği olan OBS Studio bile Raspberry Pi OS Debian 13 “Trixie” yükseltmesinden sonra artık masaüstünü göremiyor!

Ben Pardus 25 Gnome Betasında Nvidia sürücü sorunu, LMDE’de yapabildiğim gibi klasörlerin mavi rengini sarıya çevirememe ve bir de .config klasörünü görememekten başka bir sorun bulamadım!

Henüz Beta olduğu hâlde aynı makinede LMDE 7 Gigi’den daha akıcı olduğunu söyleyebilirim.

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Masaüstünde Pardus, Mobilde Ubuntu Touch yani her ortamda #linux

3 Beğeni

ubuntu Touch her telefona olmuyor sanırım .

Evet belli modellere kurulabiliyor ama bunun sebebi uyumsuz yada yetersiz olması değil, telefon üreticilerinin bootloader kilitleri yüzünden. Aslında bizim telefonlarımız bize ait değil üreticiler teknolojik olarak bu cihazları kitliyor ve kendilerine muhtaç bırakıyorlar bizi @NikBulamadim

Ben de şunu bırakıyorum o zaman :smiley:

7 Beğeni