Masaüstü ortamı olarak Deepin kullanıyorum. Ayarlar bölümünden varsayılan olarak belirlenmiş Ctrl + Alt + A ekran görüntüsü alma kısayol tuş kombinasyonunu sadece printscreen tuşu olarak belirlemek istiyorum. Değişikliği yapıp geri döndüğümde eski haline yani Ctrl + Alt + A kombinasyonuna dönmüş oluyor. Bu değişikliği nasıl yaparım?
Standart olarak printscreen tuşu direk ekran görüntüsü alıyor.
Evet alıyor fakat printscreen’e basınca deepin ekran görüntüsü aracı zırt diye tam ekran görüntüsü alıyor, bunu istemiyorum. Printscreen tuşu ile deepin aracı yine açılsın fakat seçimi ben yapayım diyorum.
Ctrl+Printscreen tuşunu kullanabilirsiniz.
Varsayılan tuş değiştirilemiyor o zaman. Peki Ctrl + Printsscreen’de yaşanan 5 sn’lik gecikmeyi kısaltmak mümkün mü?
CTRL+ALT+A tuşları yerine daha basit tuş atamak en kolayı.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Merhaba;
Değiştiriliyor olması gerekiyor.
Klavye ayar yazılımında “Uygulama Kısa Yolları” isminde bir sekme var.
Oraya bir bakar mısınız?
Yazılımın ismi: xfce4-screenshooter
Bakın orda -d var. O galiba sual buyurduğunuz.
Selamlar.
Cevabınız için teşekkürler Ali hocam, DDE kullanıyorum sizin dediğiniz yöntemle de beceremedim maalesef. Ekran görüntüsü alma kombinasyonu için @kaan beyin önerdiği şekilde daha az komplex bi kombinasyon belirledim. Linux yeterliliğim arttıkça sorunlarımı daha kolay çözeceğim inşallah.
Çok özür dilerim. Gözümden kaçmış.
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.