Merhaba
HPZ840 bilgisayarımda; Nvidia RTX A4000(16 GB)ve Quadro RTX 4000 (8 GB) ekran kartım yüklü. Nvidia’nın sitesinden son sürüm ekran kartı sürücüsünü indirdim. Blender uygulamasında, System’de iki ekren kartım da “CUDA” sekmesinde görünüyor ve çalışıyor. OptiX sekmesini tercih etmek istediğimde

uyarısı veriyor. Mevcut sürücü; NVIDIA-Linux-x86_64-595.58.03
bu sorunu nasıl çözerim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar hocam, sorun gayet net. OptiX çalışmıyor ama CUDA çalışıyor, bu genellikle sürücü + kart uyumu veyahut Blender ayarı kaynaklı oluyor.
Hocam sizin sisteminiz;
Nvidia RTX A4000 = Optix destekler.
NVidia Quadro RTX 4000 = Optix Destekler.
Blender = Cuda okey, Optix yok.
problemin asıl sebebi 3 şeyden biri sürücünüz yüksek ihtimalle Optix ile tam uyumlu değil sürümünüz çok yeni veya beta olabilir Blender ile tam stabil olmadığından dolayı böyle uyarı veriyor olabilir. Blender genelde LTS daha stabil driveri seviyor çünkü.
Size önerim 535 veya 535 üstü daha yakın stabil bir sürüm kurmanızdır hocam.
- Olabilecek sorun OptiX runtime eksik olabilir, kontrol edin hocam terminali açarak.
nvidia-smi
yazın, terminal çıktısında kartlar görünüyorsa tamamdır.
-
Olabilecek sorun blender ayarı yanlış olabilir hocam. Blender’da yanlış hatırlamıyorsam Edit > Preferencecs > System kısmında CUDA değil OptiXX’i seçin.
-
bir ihtimal daha geldi aklıma yazarken ondan da bahsedeyim. İki GPU birlikte sorun çıkartıyor olabilir, çok nadir ama olabilir. Test için sadece RTX A4000’ü aktif bırakın, Quadro’yu kapatın hocam.