Ekran kartı sürücüsü yükseltme sonucunda çıkan hata

firmware-amd-graphics_20190114-2_all.deb

Pardus ta kurulu olan firmware-amd-graphics sürücüsünü yükseltmek istedim, debian deposundan yeni sürümünü indirdim ve yükselttim. pc grub menüsü ve boot menü görünüyor fakat pardus boot edildiğinde çözünürlük hatası veriyor. şu an ekran kartını çıkardım ekran kartsız kullanabiliyorum. firmware-amd-graphics paketini kaldırarak yeniden başlattım yine çözünürlük hatası aldım.
Debian deposundan firmware-realtek sürücüsünü de indirip yükselttim bunun da bir zararı var sisteme?

Merhaba, içsel bağımlılıkların farklı olmaları sebebiyle debian depolarındaki yazılımları pardus depolarındaki yazılımların üstüne kurmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Verdiğiniz örnek ve yapmaya çalıştığınız bu işlem sisteminizin açılmamasına sebep olabilir.

Pardus 19 kullanıyorsanız, Pardus 21 sürümüne güncelleme yapmayı deneyebilirsiniz.

Veya grafik kartınızın Marka ve modeli özelinde arama yapıp bir sonuca ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Elbette vaktiniz varsa daha güncel Linux çekirdekleri kullanan Canlı Linux dağıtımları üstünden de flashdis’e yazdırıp deneme yapabilirsiniz.

Her ne kadar Pardus dağıtımı Debian temelli olsa da %100 tüm paketler uyumlu olmayabilir. İyi incelemekte yarar var.

2 Beğeni

Bazı sürücüleri " xserver-xorg " " firmware-amd-graphics " kaldırıp yeniden kurduğumda sorun çözüldü.

Ben de nvidia-detect kullanmadan glx-alternative-nvidia gibi paketler kurmuştum ve çözünürlük 1024x768’de takılı kalmıştı. Fakat bu programla nvidia-driver toplu paketini kurduğumda sorunum çözülmüştü. Muhtemelen yükleme sırasında gerekli dependency paketleri eksik kaldığı ya da var olan paketler ile tam uyumlu olmayan bir kurulum olduğu için bu hatayı alıyordunuz. Bahsettiğiniz ekran kartı modeline sahip değilim o yüzden deneyemiyorum fakat sorun büyük ihtimalle bu olmalı.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.