Ekran Kartı ve Wifi Sürücü Sorunu

Merhabalar, yeni bir cihaz üstüne win10 ve pardus 19.2 dual boot yapma işlemlerinde sorunlarla karşılaşarak çözümler yaptım fakat bir noktada takıldım. Hikayemi madde madde yazıp sonunda takıldığım yeri yazoyorum:

  • ilk önce win10 kurdum fakat, pardus kurmak istediğimde kurulumda diskler gözükmedi. Bunun nedeni de storage mode olarak kullanılan intel RST with optane denilen teknolojisinin sanırım llinux dağıtımlarında desteklenmemesi. Storage mode kısmını: AHCI yapınca kurulum gerçekleşti.
  • Kurumdan sonra kablosuz ağ kartı sorun çıkardı. Intel Wifi 6 Ax200 kartı çekirdek 5.1 üstü ile destekleniyormuş. Mecburen buster-backports deposunu ekleyerek çekirdeği 5.4 sürümüne güncelledim.(son olarakta 5.5 güncellemesi geldi. Onu da kurdum.)
  • Çözemediğim problem ise HDMI ile kullanmak istediğim ikinci ekranı kullanamamak oldu. Bunun için yine mecburen nvidia-driver sürücülerini kurmaya çalıştığımda şu hatayı aldım sürekli.

Possible missing firmware /lib/firmware/i915

Ve bu hatayı çözmeye çalışırken birçok yol denedim ama başarılı olamadım. Birçok gereksiz kurulum ve çekirdek güncellemesi oldu. Bunun çözümü nedir acaba?

Şimdiden çok teşekkürler ve iyi günler.

i915 dedigi sanirim Intel ekran karti sürücüsü.
Bilgisayar çift kartlı tahmin ediyorum.

Diger forumlarda su komut cozum olarak oneriliyor.

sudo apt-get install firmware-linux

Bunu denedim. Sıkıntı sanırım çekirdek güncelleme yapınca mecburen buster-backports üzerinden kurmak gerekiyor. Bu işlemi yapınca da kararsızlık oluştu sistemde. İnternette bulduğum her çözümü denedim çözüm üretemeyince, başka bir bölüme ubuntu 20.04 kurdum. Orada sıkıntı çıkmadı. Şimdilik öyle devam edeceğim.Debian tabanlı bir dağıtım kurmam gerekiyordu. Şimdilik işlere o bölümde devam edeceğim. Pardus 21’ sürümünü beklemem gerekiyor sanırım. Dediğim gibi çözüm için çok şey denedim sistem biraz dengesini yitirdi.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.