Merhaba,
Ekran klavyesini nasıl yükleyebilirim? Laptop klavyem bozuk olduğu için çok problem oluyor.
sudo apt-get install onboard
komutu ile kurabilirsiniz.
Yanıt için teşekkürler. Yakın gelecekte açılış ekranında şifre girerken çalışacak ekran klavyesi de olur umarım.
Aslında kendi klavye miz var;
eta-keyboard u github da anlatıldığı gibi build edip oluşan binary(eta-keyboard) yi /usr/bin/ nin altına atın ve login ekranında gelmesini istiyorsanız;
/usr/share/lightdm//lightdm-gtk-greeter.conf.d/30-pardus.conf
configurasyon dosyasına açıp bakarsanız: şöyle bir çıktı görürsünüz. :
# Pardus specific defaults
[greeter]
background=/usr/share/images/desktop-base/login-background.svg
theme-name=Arc-Darker
icon-theme-name=pardus-xfce-icon-theme-dark
font-name=Sans 10
keyboard=
screensaver-timeout=60
farkettiyseniz keyboard altyapısını önceden belirledik. Maintain etmek için hazır olmadığından henüz pardus resmi paket deposunda yok klavyemiz. etap depolarında var. Ancak denemek istiyorsanız configurasyon dosyasında bulunan
keyboard=
kısımını
keyboard=eta-keyboard login
şeklinde düzenleyerek giriş ekranında da klavyeyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Selamlar.
Evet bahsettiğiniz klavyeyi daha önce görmüştüm, görselleri de hoşuma gitmişti fakat linux hakkında hiçbirşey bilmediğim için kuramamıştım. Gelecek güncellemeyle birlikte belki varsayılan olarak kullanabiliriz
Bu arada indirdiğim resimlerden birini masaüstü arkaplanı olarak ayarladığımda varsayılan duvar kağıtları kayboldu
hocam biraz açarmısınız nasıl derleme yapacaüım bu dosyaları… ben çözemedim… dosyaları indirdim ama read medosyasındaki anlatılanlardan bir şey anlamadım…