Pardus Yazılım Merkezi’nin genel olarak ihtiyaçları karşılamasını takdir ediyorum.
Sık kullandığım açık kaynaklı 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) uygulaması olan "Ente Auth"u Yazılım Merkezi’nde bulamadım. Uygulamanın .deb veya AppImage olarak kurulabildiğini biliyorum ancak doğrudan mağazadan kurulup güncellenebilmesi çok daha pratik olacaktır kuşkusuz.
O nedenle de bu kullanışlı aracın Pardus depolarına ve dolayısıyla Yazılım Merkezi’ne eklenmesini rica ediyorum.
İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle teşekkür ederim hocam. Bu öneri sayfasını bilmekle birlikte daha öncesinde farklı uygulamalar nezdinde de kullanmışlığım var. Genelde çok az bir kısmı için gelişme görmüştüm. Tabii şu an hâlihazırda bu öneri sayfasından da gerekli formu gönderdim. Forumda ayrıca konu açmamın bir nedeni de eğer ki aynı yazılımı isteyen başka kullanıcılar da olursa biraz daha göz önünde olması maksadıydı. Eklenmesi dileğiyle diyip, tekrardan teşekkür ederim.
Bilgi için teşekkürler.
Böyle bir aracın bilgisayarda da bulunması çok pratik.
Pardus’ta (ve Debian Bookworm’da) glibc 2.38 olmadığı için, ancak sürüm 4.2.4 kullanılabiliyor anladığım kadarıyla.
İlk anahtar yaratmakta zorlanıp mevcutları Google’ın uygulamasından aktardım.
Sanırım unutmuşum; kullanıcı adı / hesap bilgisinin başına yayınlayan kuruluş adının da yazılması gerekiyor galiba.
Öncelikle açıklamanız için teşekkürler, glibc nedeniyle mevcut Pardus’ta yaşanan teknik kısıtlama hakkında ne yazık ki kapsamlı bir bilgim olmadığından net bir şey diyemiyorum. Ama umarım gelecek olan yeni Pardus sürümlerinde bu sorunda ortada kalmamış olur ve mağazaya eklenmesinin yolu açılır.
Benim deneyimlerimde ise hem anahtar aktarma hem de yeni anahtar oluşturma genellikle sorunsuzdu ve hesap alanını farklı şekilde kullanabiliyordum. Şu an ben de 4.3.5 sürümünde böyle bir sorun yok. Umarım en güncel sürümün kurulabildiği durumun yolu açılır ve mağazaya da eklenmesi dileğiyle diyelim.
Bilgilendirme için de tekrar teşekkür ederim hocam.