Merhaba Pardus yazılım merkezinden Eric Python IDE indirdim. Nasıl kullanacağım konusunda hiçbir fikrim yok, bu uygulamada nasıl kod yazmaya başlayabilirim. Basit bir şekil de anlatabilirmisiniz.
Merhaba,
Pardus Yazılım Merkezinden istediğiniz programı aratarak Yükle butonuna basınız.
Parolanızı girerek Tamam butonuna basınız.
Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, (xfce arayüzü) Sol alt menüdeki Geliştirme kategorisinde,
(gnome arayüzünde) Uygulama arama kutucuğuna ismini yazarak ya da Uygulama menüsündeki Geliştirme kategorisinde kısayolunu bulabilirsiniz.
Eric’i XP zamanlarından hatırlıyorum, hala ayakta mıymış şaşırdım. IDElerin genel çalışma mantığı aynı olur ama, Python yazmak için .py uzantılı bir dosya oluşturup kodu yazdıktan sonra (editörde auto-save yoksa kaydetmek gerekir) Debug seçeneği ile satır satır ilerleme veya Run ile tüm kodu normal hızda çalıştırma yapabilirsiniz.
Debug yapmayacaksanız bence bir IDE arayüzüne çok ihtiyaç yok, linting destekli sevdiğiniz bir text editör varsa onu da kullanabilirsiniz (Vim, Emacs, VSCode vs.)
Python bilmiyorsanız CS50 kursunu öneririm, içeriklerine ücretsiz erişebiliyorsunuz. Eğer ingilizce bilginiz yoksa Uzaktan Eğitim Merkezi üzerindeki python kursuna da bakabilirsiniz.
Artık daha fazla dayanamıyorum windows a geri dönüyorum hoşçakalın
Idle daha kolay başlangıç için, Windows’ta da var. Python un kendisiyle de geliyor galiba. veya
sudo apt install idle
Evet, ve uçbirimde idle yazınca kullanabiliyorum.