Merhaba, eski (tarihi eser) bir bilgisayarım var Smartbook. puppy nin sonsürümünü cd den kurabildim. Cd den kurulum çok zahmet versiği için Pardus u (21.4) usb den kurayım dedim. Usb den boot ettikten sonra Dil seçeneğini geçiyor. Fakat sonraki seçeneklerde hiç bir işlem yapmıyor. Ram tarama çalışıyor. Güveli modda iki satır yazıp kalıyor.
Bir çözümü var mıdır? Yoksa cd ile cebelleşmeye devam mı?
Tarihi bir eser ise grafik arayüz gerektiren bir iş için zaten yetersiz kalacaktır. Puppy özel bir linux. Puppy ile Pardus’u kıyaslamak da yanlış olur.
Şurada bir kaç Linux dağıtımı ele alınmış. Puppy cidden en az işlemci ve ram gereksinimi olan dağıtım.
Cevabınız için teşekkürler. Ben de bu sebepten puppy kurdum. Sonra aklıma bizim dağıtım geldi. Performansını merak ettiğimden bi kurayım dedim (belki iyi performans gösterir). Ama malesef yüklerken sorun yaşadım.
Çocuklar uğraşsın diye ayağa kaldırmaya çalışıyorum.
kurulum USB yada Disk boot etikten sonra kur seçeneğini seçin text moda kurulum yapabilirsiniz klavye yöntuşları ile kullanılır
xface masa üstü ortamı ağır gelirse jwm masa üstü ortamınıkurun aşğıdaki komutu uçbirime girin
sudo apt-get -y install jwm
kurulum bittince oturum kapatıp oturum açma ekranında masa üstü ortamınızı değiştirin ve oturum açın xface dönmek için aynı yerden seçebilirsiniz
pardus tan verimli bir kullanım alamasanız
sparkylinux LXQT ve Openbox indirip deneyebilirsniz
Alternatif olarak Porteus linux deneyebilirsiniz Openbox ve LXQT masa üstü oratmları mevcuttur
sanırm en hızlı Porteus olur ama sparkylinux debian dağıtımı kullanışlık açısından ilk önce onu deneye bilirsiniz APTus uygulama mağzası vardır istediğini web taraycısı ve masa üstü ortamlarını kurabilirsiniz
Yıllarca LXDE masaüstü ortamına sahip Lubuntu kullandım (Artık LXQT ile geliyor). İnanılmaz hafif, hızlı ve atak idi. Ayrıca çok çok düşük sistem kaynağı kullanıyordu.
Yukarıdaki resim o yıllardan kalmadır. Çok memnun kalmıştım ancak daha sonra HDD sorun verdiği için bıraktım ve yeni SSD alarak Pardus’a geçtim.
Siz de LXDE masaüstü ortamı kullanan bir dağıtım seçebilirsiniz. LXQT’li dağıtımlar hemen hemen XFCE kadar kaynak kullanır. LXDE geliştirmesi ise durduruldu. Gönüllü birkaç kişi tarafından resmi olmayan şekilde geliştirilmeye devam ediliyor şu anda.