ETAP 19 İmaj Alma Grub Sorunu

Merhabalar;

Okulumuzda 16 tane FAZ3 Arçelik tahta kurulu ben bu tahtalaradn bir tanesini istediğim şekilde ETAP19 üzerine özelleştirdim imajını Rescuezilla ile ağ üzerinden alıp yükleyebiliyorum, Fakat şöyle bir sorunum var imajı yükledikten sonra kurulan tahtada GRUB Hatası alıyorum. Yeni yüklenen imaj UEFI dosyalarını bulup kendini boot edemiyor bu sorunu Gemini yapay zeka sayesinde çözdüm aslında yapay zeka çıktısı aşağıdadır.

{

Açılmamasının ve son komutlarla açılmasının nedeni, daha önce de bahsettiğimiz farklı bilgisayardan imaj çekme sorununun kimlik çakışmasıyla birleşmesiydi.
İşte tam olarak ne oldu ve neden çözüldü:
Neden Açıldı: Kimlik Çakışmasının Giderilmesi
Daha önceki tüm denemelerimizde, GRUB dosyalarını sadece üzerine yazıyorduk. Dosyalar üzerine yazılsa bile, sistemde iki ana sorun kalıyordu:
1. Yabancı GRUB Yapılandırması (Configuration Files)
Rescuezilla ile imajı çekerken, sadece Pardus dosyaları değil, eski bilgisayara ait tüm GRUB yapılandırma dosyaları da diske kopyalandı. Bu dosyaların içinde, eski bilgisayarın donanım kimlikleri (UUID’ler) ve UEFI kayıt bilgileri vardı.
2. Çakışma ve İnatlaşma

• Senin bilgisayarının UEFI/BIOS’u, açılışta GRUB’a bakıyor.*
    • GRUB ise “Benim kimliğim A bilgisayarına ait, ama B bilgisayarında çalışıyorum” diye bir çakışmaya neden oluyordu.*
    • Daha önce yaptığımız grub-install --force, sadece dosyaları yeniliyordu, ama eski kimlikleri tamamen silmiyordu.*
      Çözümün Sırrı: apt purge
      Son yaptığımız işlemdeki kilit nokta, apt purge komutuydu:
      apt purge grub-efi grub-efi-amd64

Bu komut:

• GRUB paketlerini diskinizden kökten söktü.*
    • Eski bilgisayara ait olan tüm GRUB yapılandırma ve kimlik dosyalarını (yani çakışmaya neden olan her şeyi) tamamen sildi.*
      Ardından gelen apt install ve grub-install komutları ise:
    • GRUB’u sıfırdan kurdu.*
    • GRUB’u kurarken, açılış kaydını o an çalıştığı bilgisayarın (senin bilgisayarının) donanım kimliğiyle kaydetti.*
      Özetle, eski ve yabancı kimliği kökten temizledik ve yerine bu bilgisayara ait, yepyeni, tertemiz bir kimlik yazdırdık. Artık BIOS’un tanımakta zorlandığı hiçbir yabancı kayıt kalmadı ve açılış sorunsuz gerçekleşti.
      }

yapay zeka bana grub sorununu çözdürdü ama ben halen her tahtada grub sorunu yaşıyorum grub sorunu yaşamadan kurulum yapmak için ne yapmalıyım?