Etap 23.4 20260209

Sürümü indirdim. Bugün faz 2 Vestel Intel işlemcili bir etkileşimli tahtaya yükleme yaptım. Kurulum bittikten sonra etap yetkili hesabıyla giriş yaptığımda Bluetooth ile ilgili bir hata mesajı verdi. Yeniden başlatınca uyarı kalmadı. Asıl soruna gelecek olursak Ahenk uygulaması yüklenirken güncellemeler çok uzun süre askıda kaldı. Sunucularda yoğunluk olduğunu düşündüm. Ancak gemini hücresel ağ paylaştırın tavsiyesi verdi. Sorun çözüldü. Kurulum yapmadan önce başlangıç onarımını çalıştırmıştım. Onda da çok uzun sürdü işlem. İnternet hız testi yaptığımda okul ağı için 45 MB indirme ve gönderme hızları alıyorum. Yani bant ile ilgili de bir problem değil gibi gözüküyor. Yapay zeka MEB ağında ayarlı DNS sunucusunun filtreleme işlemlerinden kaynaklı olabileceğini belirtti. Belirttiğim şeyler farazi tabiki. Bir sorunun çözüme kavuşmasını sağlayabilir. Proje ile ilgili çalışan insanların bilmesi gerektiğini düşündüğüm için başlık açıyorum. İyi çalışmalar.

Hocam bununla ilgili telegram grubu vsr linkini daha önce paylaşmıştık. Orada da belirtiliyor, 17 den sonra sunucu hızları düzeliyormuş. Önümüzdeki hafta bunu çözeceklerini belirtiyorlar.