Tahtalarımızda bazı öğretmenler. USB den attığı dosyanın kaybolduğunu söylüyorlar ertesi gün. Tahtalar etapadmin oturumu ile açılı ve e-Kilit programı yüklü. Bazen dosyalar Truva atı tarafından gizlenmiş klasörleri de oluyor bazı tahtalarda. Bazen .pdf uzantısı olan dosyayı açmıyor simgesi siyah beyaz hale gelmiş oluyor. Ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Dosyalar kaybolmuyor kendileri bulamıyorlardır.
Yaklaşık 6 yıldır linux kullanıyorum yazdığınız sorular ile hiç karşılaşmadım. Pardus yazılım merkezinden comodo antivirüs uyulamasını yükleyip ubs’leri taratabilirsiniz. Truva atını wine üzerinden windows uygulamaları yüklü ise oradan alıyor olabilir.
Usb den aktarılan dosyaların silinmemesi için usb belleği güvenli şekilde kaldırdığınızdan emin olun.
atril belge görüntüleyici açıyor bizde pdf leri varsayılan program olarak ayarlayın.
linux ortamı daha güvenlidir windowsa göre virüse denggelmedim
etapadmin oturumu root yetkisine sahip yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin açmaması gerekiyor.
şifresini herkes biliyorsa değiştirip öğretmenlerin öğretmen hesaplarına yönlendirilmesi sağlıklı olur.
Pardus’ta (ve pardus gibi debian tabanlı sistemlerde) sahipliği alınmamış klasörlerin içleri boş görünür. Aslında doludur; sistemin ana sahibi(admin) o dosya ve klasörleri oluşturduysa, diğer kullanıcılar (misafir hesapları) o belgelere erişemez, görseler bile kenarlarında kırmızı çarpı görünür, ya da simgeleri -açamayacağınızı belirtmek için- gri görünebilir.
Yanlarında nokta olan klasörler ve dosyalar “.klasör adı” ve “.dosya adı” gibi görünür ve bunlar truva atı dosyası değildir. Sistemin doğal gizli dosyalarıdır.
Sorunlarınızın bunlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını teyit etmeye çalışın.
Ciddi ciddi truva atı varsa, zaten biz size buradan yardım edemeyiz. Yapabiliyorsanız temiz bir kuruluma ihtiyaç var demektir.
Son olarak, imlanıza dikkat etmenizi istesem ayıp mı olur acaba?
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.