Bir sorun yaşadık. Forumda bulunsun diye paylaşım yapıyorum. Etap 23 kurulu tahtada ETA sınırlı erişim modu ile ilgili düzenleme yaptık. Kolay Etap kanalından yararlandık ve sadece eba.gov.tr adresini izinli kıldık. Sistem çalışıyor. Ancak ders aralarında şöyle bir durum meydana geldi. Kısıtlı Erişim açan öğrenciler oturum kapanmadan doğrudan kullanıcı değişikliği yaptığında EBA karekod hatalı olarak geliyor. Öğretmenler oturum açamıyordu. Sistemi kapatıp açtık sorun yine çözülmedi. Sınırlı erişim hesabına giriş yapıp oturumu düzgünce kapattığımızda karekod ekranına yeniden döndüğümüz zaman düzgün bir şekilde karekod ile oturum açabildiler arkadaşlarımız. Anladığım kadarıyla oturum için api.etap.org.tr adresine veri akması gerekiyor. Sınırlı erişimde site izni sadece eba.gov.tr verdiğimiz için bu işlem gerçekleşmiyor. Ek olarak etap.org.tr adresini ekledim çözüm için. Teyit edemedim ders olduğu için ancak sorun bildirmediler. Basit bir sorun ama iki sınıfta sistemi yeniden başlat dediğimizde bile çözülmemesi yüzünden aksama yaşadık. Başka yaşayacak arkadaşlar olursa umarım yardımcı olur.
Hocam sınırlı erişim hesabı silinmiyor mu, ben tüm tahtalara 23.4 kurdum ve ay sonu öğretmen ve sınırlı erişim hesaplarını silmeyi düşünüyordum. Tabi test yapmaya vaktim olmadı. Öğretmen arkadaşlardan geri dönüş durumlarına göre sadece öğretmen hesaplarına özel şifre koyup yedek önlem almayı düşünüyorum. Çünkü eba mobil uygulamasında sıkıntı var bazen açılmıyor bazen çok geç açılıyor, karekod okuturken bazen başarısız falan diyor. Yazmışken yetkililerin dikkatine diyerek mesaj bırakayım buraya.
Güncelleme: Maalesef QR kod hatası devam etti. Sınırlı erişim modunu devre dışı bıraktık, otomatik başlatma seçeneğini kapattık. Şifre koyamadığımız için sınırlı erişim hesabını kaldırdık. Süreç içinde güncelleme ile çözülür muhakkak.
Öğretmenim aynen dediğiniz gibi yaptık. Öğretmen hesaplarının parolaları değiştirip sınırlı erişimi kaldırdık. Sorunla ilgili bir fikir oluştu. Sınırlı erişim ayarlanıp giriş yapıldıktan sonra farklı bir kullanıcı ile giriş yapılana kadar yerel ağ bağlantısı tekrar sağlıklı başlamıyor. Bu da maalesef giriş ekranında Eba karekodun bozuk açılmasına neden oluyor. Mesajları tekrar düzenlemedim. En azından sorun yaşayanların işine yarar diye düşünüyorum. Çünkü bazı arkadaşlar video çekmiş kullanıcı ilk kez oluşturulurken telefonun interneti bağlanması gerek diye. Sorun ETA sınırlı erişim uygulaması ile ilgili oluyor.