ETAP bootloader'da dokunmatik seçim

Merhaba, ETAP 5 le beraber galiba Etkileşimli tahtalarda tek işletim sistemi olsun politikası benimsenmiş.
ETAP5’i kurup, sonra windows u yükledim, grubu yeniden güncelleyince aynı anda iki işletim sistemini kullanabiliyorum. Fakat tahtalar dokunmatik olduğu için ETAP4 deki gibi dokunarak seçim yapabilceğim bir bootloader yüklemek istiyorum.
Çözüm var mI?

2 Beğeni

Hocam sorununuzla alakalı olmamakla beraber merak ettiğim bir iki husus var.

  1. W10 mu yüklediniz?
  2. Sıfırdan W10 kurulumu mu yaptınız yoksa internetteki hazır W10 imajlarından birini mi kullandınız?
1 Beğeni

Sıfırdan windows10 kurdum hocam.

2 Beğeni

Merakımı mazur görmenizi istemekle beraber neden sorusunu sormadan edemeyeceğim. Lütfen bu eleştiri ve yorumum için şimdiden affedin dostlar ama gerçekten bunu kendime yapılan bir hakaret olarak algıladım. Lütfen bana açıklar mısınız, neden Windows10’a ihtiyaç duyuyorsunuz? Gerçekten çok merak ettim. Pardus’un yetmediği yada eksik kaldığı bir yer mi var? Ona göre geliştirici arkadaşlar bu konuları okuyorlar ve müdahale ediyorlar ki etsinler yani. Biz 3 sene evvel bunun kavgasını veriyorduk neden çift işletim sistemli oluyor cihazlar diye şimdi yapılan işlemi görünce gerçekten kendimi aptal gibi hissettim. Biz boşuna burada vakit harcayıp yorum yazıp zaman harcamışız. Pardus tek başına yapılacak işlemlere yeter diye biliyorum. Lütfen yetmiyorsa yetmediği yeri söyleyin ama nesillerimizi Windows’a alıştırmayın. Sadece Pardus’u görsünler. Bilgisayar olarak işletim sistemi olarak Pardus’u bilsinler. Benim çalıştığım şirkette henüz bir adım atamadım ama 6 ayda Microsofta harcadığım para 20.000 TL’yi buldu. Bu şaka değil. Bırakın artık şu alışkanlıkları. Pardus her işe yarar ve yeter. Lütfen cihazınızdan Windows 10’u kaldırın. Aksi takdirde Pardus’a alışmanız maalesef mümkün olmayacaktır.

Yanlış bir şey söylemiş isem affediniz. Fakat verilen emeğe saygı duymayan insana benim asla tahammülüm yok. Eleştirim bu sebepten. Selamlar.

4 Beğeni

Okulumdaki bütün tahtalara Pardus ETAP kurdum. Sorun PARDUS değil z-kitap. Bu Pardus’un ya da geliştiricilerin eksikliği değil dijital eğitim içeriği geliştiricilerin eksikliği. Güncel ETAP sürümünü sadece bir sınıfa kurdum z- kitap açılmayınca hocalar lütfen değiştirin dedi ben de Manavgat Pardus imajını kurdum ve direttim 1 yılı da böyle tamamladık. Yalnız Manavgat imajı da z-kitapları çok verimli çalıştırmıyor. Donmalar v.s. oluyor.

Sert çıkış yaptınız, biz de Pardus’tan yanayız. Bakanlığın da taşın altına elini koyması işi hızlı çözecektir. Tek kişilik çabalarla okulda sadece bilmeyenlerin eleştirilerine ve baskılarına maruz kalıyoruz. Merkezi otorite şart!

1 Beğeni

forumda giriş yaptıktan sonra kullanıcı isminin baş harfi görünürken sol tarafında görünen 4 çizgi üzerine tıkladığınızda sağda 3.sırada gruplar a tıkladığınızda Pardus görevlilerinin ismini göreceksiniz.Forumda yazan herkes bu işi biliyor değildir.SİZ YİNE DE PARDUS LİNUX İÇİN çabalamaya devam edin bugün olmasa da ileride çok şey değişebilir.Bir gün bu işte para kazanmaya başlanırsa daha çok yaygınlaşır.O zaman muhataplar da çoğalır.Yani parayı kime verirseniz o hizmet eder. Windovs’UN DOS sistemini hatırlıyorum çoğu yeri TÜRKÇE BİLE DEĞİLDİ

3 Beğeni

@yusufzafer Bey selamlar, burada kimsenin mesleğini veya yaptığı işi sorgulamak haddime değildir. Öğretmenlerimize de sonsuz saygım var. Burada sizi eleştirmeye çalışmıyorum. Ben sadece merakımdan soruyorum. Nedir sizi yönlendiren sorun veya eksiklik veya olmaz dediğiniz şey…
Lütfen affedin. Ben kimseyi kırmak üzmek veya haddim olmadığı şekilde sorgulamak istemem. Böyle bir şeyi asla arzulamam. Lütfen affedin beni yanlış bir şey söylemişsem. Benim merakım biraz ağırdır. Merakım yüzümden bugün bu kadar şeyi öğrenmeye çabalıyorum. Pardus ekibinde görevli değilim. Olmak ister miydim bilmiyorum. Ama hepsine kolaylıklar diliyorum. Emeğe saygı konusuna gelince de gerçekten de çok çabalıyorum bazı şeyler için. Siz değerli öğretmenlerimizi de üzdüysem kusuruma bakmayınız.

3 Beğeni

Yusuf bey iyi günler benim pek fazla bilgi sahibi olduğum bir konu değil ‘‘ETAP’’ ile ilgili hiçbir çalışmam olmadı sadece kendi gönderilerim için değil her gönderi için yazılanları ve gönderileri okumaya çalışıyorum müsadenizle bende fikrimi beyan etmek isterim, düşünceniz çok güzel ‘‘Emek’’ ve ‘‘Başarı’’ ancak bir arada olacaksa bu azim ve kararlılıktan geçer, bunu size yaklaşık 13 sene önce senede bir çok kez bilgisayarını bozarak başlayıp şimdi ise gözü kapalı tüm işlerini yürüten buda yetmezmiş gibi birşeyler geliştiren bir kardeşin söylüyor. Yolunuz ve bahtınız açık olsun ETAP konusu üzerine de elimden geldiğince araştırma yapıp çalışmalar yürütmeye çalışacağım.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.