Etap program yükleme

sınıftaki tahtaya etap kurdum. tahta vestel gri renk olanlardan. galiba faz 2 oluyor. okular üzerinde pdf’ye kalemle yazınca yazı sayfaya yapışmadığından sayfayı ilerletince yazı yeni gelen sayfanın üzerinde görünüyor. forumda biraz araştırınca openboard programını gördüm. dizüstü bilgisayarıma kurup denedim, hoşuma gitti. tahtaya da kurayım dedim fakat terminal de “paket bulunamadı” hatası aldım, flatpak ile kurayım dedim flatpakın kendisi kurulamadı. internet sitesinden indirdim fakat pardus paket yükleyici veya muadili program kurulu değil. pardus mağaza benzeri “apper” diye bir program var ama onda da bu programlar yok. hasılı pdf üzerine yazabileceğim bir program lazım. bilhassa openboard’ı yüklememe yardımcı olursanız memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Selamünaleyküm hocam okullar uygulamasına bakabilirsiniz
Pdf üzerine yazma çizme gibi sayamadığım bir çok özelliği var
https://okular.kde.org/tr/
Kurmaki için eğer tahtanın şifresini biliyorsanız
Mağza varsa mağazadan yoksa
uç birimden

sudo apt install okular

Diyerek kurabilirsiniz

1 Beğeni

Muhammet hocam zaten okular uygulamasını denemiş. Sorun işaretlediği şeylerin diğer sayfalara da kayması. Normal Pardus’ta ve windows’da böyle bir sorun yok, ama Etap’ta sıkıntı çıkmış. Nedeni bulunabilirse sorun kökten çözülebilir.

kalemden kasıt pardus kalem herhalde çünkü okuları ben de kullanıyorum öyle bir sıkıntı olmuyor ama etap ile de bir denerim inşAllah

hocam teşekkür ederim, program ismini karıştırmışım, ben normal belge açıcı üstüne pardus kalemle yazıyordum.

hocam teşekkür ederim, program ismini karıştırmışım, ben normal belge açıcı üstüne pardus kalemle yazıyordum, okula gidince okular’la açmayı deneyeyim, o yüklüydü galiba etap’ın kendinden.

Aynen, mouse ile kullanımda hiçbir sorun yok. Şu an aktif kullanıyorum okular’ı.

1 Beğeni


normalde adraçlardan annotation açıp istediğiniz işlelemleri yapabilirsiniz.
isterseniz
resim
araç çubuğunu yapılardır ile isimlerini de değiştirebilirsiniz isterseniz ikon da ekleyebilirsiniz

3 Beğeni

teşekkür ederim hocam, gayet güzelmiş, isimlerini de değiştirdim araçların. okula gidince tahtada da kullanacağım artık

2 Beğeni

okular üzerindeki serbest çizim aracı tahtadan elimi kaldırınca devreden çıkıyor yani her harf için en az bir defa kalemi etkinleştirmem gerekti. “sürekli” butonu da işe yaramadı. evdeki “okular” ile etap üzerindeki çok farklı.

O halde fare ile kullanmalısınız. Okullarda nasıl bir sistem yürütülüyor bilmiyorum, imkan varsa fare kullanmanızı öneririm.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.