Merhabalar arkadaşlar okulda tahtalarımızın birinde, USB yi bir kere gördü, bir daha görmedi. Aynı flashı masaüstü kurduğum Pardus xcfe görüyor. Akıllı tahta etapda ilk taktığım flash, takılı olmadığı halde hep orda var gibi görünüyor ve sonradan takılan hiç bir flash görünmedi. Bu problemi nasıl çözebilirim?
Selamlar Hocamlarım var mı bunun çözümü?
Aidata pardus Etap 23.4 tahtamızın bir tanesi ilk flaş belleği gördü , hafızaya aldı ve sonraki flaşları görmüyor.
Uç birimi birlikte aç ile Gedit te açtım.
GRUB_CMDLINE_LINUX=“…” satırını bulamadım. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede?
Merhaba,
Tahtayı Etap Yetkili hesabı ile açın.
Takılı olan tüm usb bellekleri, harici disk’leri çıkartın.
usb girişlerinde hiçbir şey takılı olmasın.
Uç birimden aşağıdaki komutu çalıştırın:
sudo rm -rf /media/*
Etap yetkili parolasını girerek enter tuşuna basın. Uç birimden girilen parolalar gözükmez Parolayı yazarak enter tuşuna basın.
Sistemi yeniden başlatın.
Bu ikinci görüntüde flash bellek takılı mı değil mi?
Merhaba
Flash bellek dahil, hiç bir USB birimi takılı değil. Bu arada çok teşekkür ederim @kaan hocam.
Aynı şekilde hiç bir şey takılı değilken sudo rm -rf /mnt/* komutunu çalıştırıp deneyelim.
@kaan Hocam
En azından 32Gb birim içindeki bilgiler silinmiş. Yine 32Gb birim boş olarak görünüyor ve USB ler çalışmıyor.
Klavye, fare takıldığında da mı çalışmıyor anlayamadım.
Hayır hiç bir USB birimi çalışmıyor.
@kaan hocam GRUB_CMDLINE_LINUX=“ ” acaba şurdaki boşluk olan kısıma
iommu=soft
yazmam mı gerekiyor.
Yapılmış hali: GRUB_CMDLINE_LINUX=“iommu=soft”
Hayır bir şey yazmayın. Etap kurulum usb’si ile açılış yaparak Canlı/Yükle seçeneğini seçip usb girişlerine klavye, fare ya da usb bellek takarak test edebilir misiniz?
Çok teşekkür ederim @kaan hocam.
Problem tahta arkası, harici bir kablonun çıkmasıymış. Ön taraftaki görünür olan USB, type c vb. çalışması için kablonun takılı olması gerekiyormuş. Pardustan kaynaklı değilmiş. Ellerinize sağlık.