Merhabalar, BT sınıfımda Faz2 Vestel tahtaya ETAP23 işletim sistemini kurmuştum ve bugün planıma göre okulumuz öğretmenlerinin bir kısmına bir tanıtım sunumu yaptım.
Mevcut Durum: BT sınıfımda kablolu internet bağlantısı yok, sadece wifi var. Bildiğiniz gibi FATIH wifi ağına bağlanan bir cihazda “Ağa giriş sayfası” açılıyor ve EBA girişi yapıldıktan sonra cihaz internete çıkabiliyor.
- Problem 1: Sorun şu, tahta hafta sonları gibi uzun zaman açılmayıp ardından açılmaya çalışıldığında kilit ekranı kısmında Karekod ile bağlanılmaya çalışıldığında “Karekod servisine bağlanılamıyor” hatası veriyor. Normal şekilde şifre ile açıp Ağa giriş sayfasından EBA’ya girdikten sonra tahtayı yeniden başlattığımda Karekod servisi çalışıyor ve kolayca kilit ekranı açılıyor.
- Problem 2: Diyelim karekod ile giriş ikonuna bastınız, ekranda karekod görünüyor. Tam bu esnada vazgeçip sistemi kapatmaya karar verdiniz. Ekranda karekod görünürken ekranın sağ alt tarafından kapat ikonuna tıklayıp açılan menüden Kapat seçeneğine tıkladığınızda ekranda hiç bir değişiklik olmuyor. Çünkü sistemin kapatılması ile ilgili ekranda görünmesi gereken pencere karekodun arkasında kalıyor. Karekodu kapatınca görebiliyorsunuz.
- Problem 3: Tahtayı açtım, EBA’yı açıp dersler menüsünde 5. sınıf maarif modeli fen bilimleri ders kitabını (pdf formatı) açtım. Sayfalarda karekod bulup sağ alttaki karekod uygulamasını kullandım. Karekodu seçip uygulamanın verdiği bağlantıya tıkladığımda ilgili içeriği açamadı. Aslında pdf üzerindeki karekodların birçoğu tıklanabilir bağlantıya sahip fakat geçenlerde sosyal hocası bazı karekodların tıklama bağlantısına sahip olmadığını belirtmişti. Ben Chrome üzerine karekod eklentisi kurarak hocama eklentiyi kullanmayı öğretip yardımcı oldum. Etap23’te bu özelliğin hazırda olması güzel fakat istediğimiz gibi çalışmadı açıkçası.
Şunu da belirtmek istiyorum, bu sürümü çok beğendim. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Tam kalite hissi veriyor. Ebeveyn demetimi, kalem uygulaması falan çok kullanışlı. Etap 19’un görüntüsü öğretmenler için itici gelmişti fakat bu öyle olmadı gerçekten.
Söz konusu problemleri geliştiricilere bildirmek istedim. Saygılar