Etap23 Kilit Ekranı Karekod Servisi Problemi

Merhabalar, BT sınıfımda Faz2 Vestel tahtaya ETAP23 işletim sistemini kurmuştum ve bugün planıma göre okulumuz öğretmenlerinin bir kısmına bir tanıtım sunumu yaptım.

Mevcut Durum: BT sınıfımda kablolu internet bağlantısı yok, sadece wifi var. Bildiğiniz gibi FATIH wifi ağına bağlanan bir cihazda “Ağa giriş sayfası” açılıyor ve EBA girişi yapıldıktan sonra cihaz internete çıkabiliyor.

• Problem 1: Sorun şu, tahta hafta sonları gibi uzun zaman açılmayıp ardından açılmaya çalışıldığında kilit ekranı kısmında Karekod ile bağlanılmaya çalışıldığında “Karekod servisine bağlanılamıyor” hatası veriyor. Normal şekilde şifre ile açıp Ağa giriş sayfasından EBA’ya girdikten sonra tahtayı yeniden başlattığımda Karekod servisi çalışıyor ve kolayca kilit ekranı açılıyor.
  • Problem 2: Diyelim karekod ile giriş ikonuna bastınız, ekranda karekod görünüyor. Tam bu esnada vazgeçip sistemi kapatmaya karar verdiniz. Ekranda karekod görünürken ekranın sağ alt tarafından kapat ikonuna tıklayıp açılan menüden Kapat seçeneğine tıkladığınızda ekranda hiç bir değişiklik olmuyor. Çünkü sistemin kapatılması ile ilgili ekranda görünmesi gereken pencere karekodun arkasında kalıyor. Karekodu kapatınca görebiliyorsunuz.
  • Problem 3: Tahtayı açtım, EBA’yı açıp dersler menüsünde 5. sınıf maarif modeli fen bilimleri ders kitabını (pdf formatı) açtım. Sayfalarda karekod bulup sağ alttaki karekod uygulamasını kullandım. Karekodu seçip uygulamanın verdiği bağlantıya tıkladığımda ilgili içeriği açamadı. Aslında pdf üzerindeki karekodların birçoğu tıklanabilir bağlantıya sahip fakat geçenlerde sosyal hocası bazı karekodların tıklama bağlantısına sahip olmadığını belirtmişti. Ben Chrome üzerine karekod eklentisi kurarak hocama eklentiyi kullanmayı öğretip yardımcı oldum. Etap23’te bu özelliğin hazırda olması güzel fakat istediğimiz gibi çalışmadı açıkçası.

Şunu da belirtmek istiyorum, bu sürümü çok beğendim. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Tam kalite hissi veriyor. Ebeveyn demetimi, kalem uygulaması falan çok kullanışlı. Etap 19’un görüntüsü öğretmenler için itici gelmişti fakat bu öyle olmadı gerçekten.

Söz konusu problemleri geliştiricilere bildirmek istedim. Saygılar

2 Beğeni

Selamlar Hocam,

Problem 1’de internet bağlantısı gerektiği için bu durumun olması ne yazık ki normal,

Problem 2’yi değerlendirelim hocam,

Problem 3 için kitapların EBA’da tahtalara uyumlu versiyonları var hocam. Kitaplar/Etkileşimli Kitaplar bölümünden ulaşılıyor. Oradaki içerikleri kullanır mısınız?

1 Beğeni

Merhaba iyi çalışmalar faz2 vestel gri AMD işlemcili tahtalarımızda etap23 kurlumlarına kademeli olarak geçiş yapmaya başladık.
Bazı sorunlar ve çözümleri şu şekilde oldu.

1-Bios pili bitik cihazlarımızda kurulum sonrası siyah ekrana düşme problemi yaşadık pil değişimi ile sonu çözdük.

2- Ders analtımı sırasında zaman zaman dokunmatik tepki vermiyor panel üzerindeki fiziki tuş ile aç kapa yaparak sorunu çözüyoruz windowsta böyle bir durum yoktu.

3- Ekran alt kısmında hereşye rağmen dokunmatik sorunu devam ederse paneli sağa alıyoruz.

4- windowsa geçip ekran kalibrasyonu yapıp kayıt ettikten sonra pardus kurulumu yapıyorduk bunun yerine yapay zekaya bir script hazırlattım ayarları düzgün bir tahtaya ait konfigürasyon dosyasını ayarları bozuk tahtaya atıyoruz. (windowsta yapılan kalibrasyon ilginç bir şekilde pardusta işe yarıyor nasıl oluyor anlamış değilim :slight_smile: )

ACİL geliştirilmesi gereken bir özellik talebimiz var sistem kilit ekranında belirli bir süre açık kalsın herhangi bir kullanıcı girişi olmaz ise tahta kapansın istiyoruz etap 23 mevcut halinde bu ayarı yapacak bir bölüm var ise tarifini rica ederim.

1 Beğeni

bu konu da incelemelerimiz arasında. etap 23’ün güç seçenekleri kısmından ayarları sırasıyla örneğin “2 saat-2saat-sor” yapınca arçelik ve aidatalarda tahta login ekranında iken de otomatik kapanıyor. vestel tahtalarda da siz test edebilirsiniz. çalışmazsa ekstra bir uygulama yazma sürecine girebiliriz.

4- windowsa geçip ekran kalibrasyonu yapıp kayıt ettikten sonra pardus kurulumu yapıyorduk bunun yerine yapay zekaya bir script hazırlattım ayarları düzgün bir tahtaya ait konfigürasyon dosyasını ayarları bozuk tahtaya atıyoruz. (windowsta yapılan kalibrasyon ilginç bir şekilde pardusta işe yarıyor nasıl oluyor anlamış değilim :slight_smile: )

bu hangi sorunu çözüyor faz2lerde hocam?

Faz iki vestel tahtalarda eğer kalibrasyon düzgün değilse konsol açıp X input Khalibatör yükleyip daha sonra dört nokta ile kalibre edebiliyoruz bunun yerine hazır konfigürasyon dosyası atmayı deniyorum