Etap'ta exe calistiramama

Merhaba,
Okulumuza Arcelik marka akilli tahtalar yeni takıldı.(faz3 deniyor sanirim) Hepsinde etap yüklü, kullandığımız kitapların uygulamalari .exe bu sebeple ara program gerekiyor sanirim wine gibi, pardusun programlar kısmından yüklüyorum ama exe yine açılmıyor, programin yorumlar kısmındaki terminali ac ve sudo diye baslayan yaziyi yaziyorum ancak yine çalışmıyor wine, birlikte calistir listesinde de wine çıkmıyor, internetten ilgaz wine isminde kucuk bi programida ipwk yükledim ancak o da yuklendigine dair bir belirti vermiyor exe yine açılmıyor, paket yükleyiciden guncellemede yaptim exe yine açılmıyor, arşiv yüklenirken hata oluştu uyarısını veriyor hep. Anlayan biri yardim ederse sevinirim.
Pardus 19.0
Kerbel:5.15.0-0.bpo.3-amd64
Desktop:gnome 3.30.2
Cpu: intel i3
Gpu mesa intel graphics 630
Ram 16

Hocam arçelik tahtalarla ilgili burada belirtilen konuyu incelemenizi öneririm.
Etap imajlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Üst mesajda Hocamın belirttiği imajlarindan birini kurduğunuzda wine hazır olarak gelir.

Selamün aleyküm hocam.
Öncelikle wine kurmadan önce

sudo dpkg --add-architecture i386

Bu komutu kullanmadıysanız wine uygulamasını silip bu komutu uçbirim üzerinden çalıştırınız. Daha sonra wine uygulamasını kurup deneyiniz.

Kurulumdan sonra çalıştırmak istediğiniz uygulamaya sağ tık yaparak birlikte aç yapınız. Açılan ekranda altta özel bir komut kullan kısmına wine yazarak aratınız. Daha sonra açılan listede wine seçerek devam ediniz.
Yüklediğiniz uygulamanın her seferinde wine ile açılmasını istiyorsanız öntanımlı olarak ayarla kutucuğunu işaretleyin ve aç a basınız. Uygulama açılacaktır.

Resimli anlatım olarak isterseniz: Wine Çalıştırma Ayarları Rehberi

Not: Yukarıdaki komutu Wine uygulamasını kurmadan önce uçbirim üzerinden çalıştırmanız gerekiyor. Kurduktan sonra komutu çalıştırmanız halinde wine uygulaması çalışmayabilir.

Sıralamanın önemli olacağını düşünmemiştim, yarin wine kaldırıp once komutu girip sonra tekrar wine yükleyeceğim ama pek ümitli değilim. Umarım olur. Bilgilendirme icin çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Hocam bu değişikliklerin kaydolması için galiba etap yetkili olarak giriş yapmanız gerekmekte.

Bir de böyle deneyebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Uçbirimde aşağıdaki komutlar ile yükleyebilirsiniz;

sudo dpkg --add-architecture i386

sudo apt-get update

sudo apt-get install wine wine64 wine32:i386

Desteğiniz icin teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Wine uygulamasını kaldırdım, uç birimde gerekli kodu girip tekrar yükledim ancak sonuç değişmedi işe yaramadı, diger yazılan kodlarinda hepsini yazdim hepsi kendince bir şeyler yükledi birşeyler yazdi ama exe yine açılmadı. Birlikte ac kısmında wine yine görünmedi, birlikte açdaki satıra elle wine yazdim wine program adi.exe yazdim yine olmadi. Tüm bunların hepsi etapadmin oturumuyla oldu, diger oturumda herhangi bir yüklemeye zaten vermiyor sistem. Eve gecince Aydin beyin linki tiklayip Arcelikle ilgili kısmı okuyacağım. Belkide farklı ya da guncel bi etap yuklemeliyim. Tekrar teşekkürler.

Hangi imaji yüklemeliyim, ilk mesajımda bilgisayarla ilgili bulabildiğim teknik verileri yazmaya calismistim. Linkteki forumdaki mesajda bolu imaji sorunu çözmüş diyor bir hocamız ama yıl 2021, o sebeple sormak istedim.

https://indir.pardus.org.tr/ISO/Etap/imaj/clonezilla-live-BOLU_21subat2020.iso

Bunu hocam. Faz 3 için bu

1 Beğeni

Mrb,
Bolu imajini hem rufusla hem de ventoyla yuklemeye calistim, herikisinde de yukleme islemi bittikten sonra siyah ekran ve sol üstte imlec yanip yanip söndü. Sonrasinda Etap 19 full hd yuklemeye calistim. Calisan secenegini sectim. Parolayla karsilastim admin paralosini kabul etmedi. Suan tahtada isletim sistemi yok. Yardim ederseniz sevinirim.

Buradan etatap imajlarına bakabilirsiniz. Bazı imaj dosyalarının önünde paralo 1 olarak verilmiş.

Teşekkür ederim Aydin hocam, tum imajlari o linkten indirmiştim, bolu imaji hic bisekilde kurulamadi arcelik tahtaya, pardus 19 yazan birini indirip kurmayi basardim, baska bi forumda paylasilan ipw dosyasini ucbirimde yukleyince problemim çözüldü.

1 Beğeni

Merhabalar hocam, ipwk programini ben kodlamistim o zamanlar program calissada yaklasik 2 sene gecti o zamandandir hic guncelleme yapmadim, tesadufen denk geldim konunuza bir selam vermek istedim :blush:

1 Beğeni

Ellerinize sağlık hocam, okulda hocalarımız sizin program sayesinde exe kullanabiliyor, hiç bir kod, hiç bı mağazadan indirme vb şeyler ise yaramadı bizim tahtalarda. Wine’i sadece sizin uygulamayla yukleyebildim. Tekrar ellerinize sağlık.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.