Ethernet kablosu takılıyken kurulum (Format) tamamlanmıyor

Pardüsü uefi olarak laptopuma kurmuştum daha öncesinde fakat wifi yi kullanamıyordum. Çözüm olarak okuduğum bir yorumda da şöyle yazıyordu “Ethernet kablosu kullanarak kurulum yapın” diyordu. Bende ethernet takılı kurulum yapayım dedim. Kurulumda DHCP v6 yapılandırıyor
dedi bittikten sonra kurulum ağ kısmında takılı kaldı. Bekledim geçmedi o ekranı.
Cihaz Bilgileri:

Cihaz yeni: Excalıbur G770
Wifi kartı: İntel AX201 Wifi6

2 Beğeni

Pardus’u çalışandan açıp Pardus Kurulum Aracını deneyin.

2 Beğeni

Sorununuz Debian’ın (Debian tabanlı olduğu için aynı zamanda Pardus’un da) kurulum anında bazı ağlarda DHCP üzerinden ip alamaması ile alakalı. Yapmanız gereken şey kuruluma başlarken, ethernet kablosunu çıkartın. Ağ ayarlarına kadar ilerleyin. Sonrasında ağı yapılandıramayacak. Sonrasında ağı elle yapılandır diyerek cihaza ip adresi verin ve ilerleyin. Daha sonra saat ayarlama kısmı falan geliyor, bu kısımdan itibaren ethernet kablosunu takıp kuruluma devam edebilirsiniz. Benim iş yerimde de Debian kurulumlarında aynı problemi yaşıyorum. Bu şekilde çözersiniz.

2 Beğeni

Sağolun hocam dediklerinizi deneyeceğim ALLAH Razı olsun

Hocam olumlu sonuç alırsanız geri dönüş yapmanızı rica ediyorum. Başka birinde aynı sorun olursa en azından evet çözümü varmış diyebilsin.

1 Beğeni

Hocam denedim öylede ıp adresini girdikten sonra entere basınca hemen saati otomatik ayarlayıverdi etherneti saat adımından sonra takmış oldum öyle olunca.
Wifi yi genede kullanamıyorum hocam malesef.
Galiba en son model wifi kartı takılı olduğu için wifi yi kullanamıyorum .Sürücüleri belki pardüste olmayabilir

1 Beğeni

Arkadaşım, ben kurulumdaki takılma ile alakalı yazmıştım. Wifi kartı için linux sürücüsü var fakat 5.2 kernel ve sonrası diyor.

Bu adresten sürücülere ulaşabilirsin ama Pardus’un çekirdeğini yükseltmen gerekebilir. Ben şu an Debian üzerinde Proxmox kullandığım için kernel 5.4 lerde. Kernel güncelleme işi (aslında zor değil ama) beni biraz aşıyor ama cevaplayan biri çıkabilir.

2 Beğeni

https://belge.pardus.org.tr/pages/viewpage.action?pageId=42336507
Kernel yükseltme klavuzuna göz atın. USB kablo ya da ethernet kablosu kullanabilirsiniz.

3 Beğeni

Haklısınız hocam benim pek fazla bilgim yok pardüsle alakalı kızdırdıysam kusuruma bakmayın

1 Beğeni

Herhangi bir sorun yok. Herşeyi sorabilirsin. Sadece olayın çıkış noktasını atlamışım. Sürücüyü denediniz mi. Belki çalışabilir. 5.2 kernel sonrası zaten içinde gömülü geliyor sanırım. O linkteki sürücüyü kurmayı dene bence.

3 Beğeni

Pardus 19 Kernel Yükseltme Kılavuzu

Üst verinin sonuna gitÜst verinin başına git

Pardus 19 sürümü 4.19 kernel versiyonu ile birlikte gelmektedir. Bazı yeni nesil donanımlar bu kernel versiyonunu desteklememektedir ve kullanıcılar kurulumdan sonra siyah ekranda kalabilmektedir. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların kernel versiyonunu 5 ’ e yükseltmek için aşağıdaki adımları izlemesi yeterli olacaktır.

Bende bu laptopu kullanmaya ara vermeyi düşünüyorum hocam.
Sizlere de teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilerinizi paylaştığınız için

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.