Okuldaki faz 3 etkileşimli tahtalara aşağıdaki kodları kullanarak android kurmaya çalışıyorum. Kurulum yüzde 99 a gelince Parçalanma arızası diye bir uyarı veriyor.
Her şeyi root kullanıcısıyla yapmak çok yanlış. Oluşturduğunuz tüm dosyalar root iznine sahip olacak, bu sefer normal kullanıcıdayken düzgün çalışmaz.
root kullanıcısına geçiş yaptıysanız "sudo"ya ihtiyacınız olmaz.
root yetkilerini sadece ne yaptığınızı biliyorsanız kullanmalısınız. İnternette gördüğünüz her kodu direkt terminalinize root yetkileriyle yapıştırmayın.
Android uygulamaları Pardus’ta sanal makine üzerinde çalışır, bu da düşük performans ve çok da iyi olmayan bir kullanım ortamı sunar, yani mümkün olduğunca sanal bir android işletim sistemi çalıştırmak yerine ihtiyacınız olan programın Linux alternatifini bulup onu kullanmalısınız.
Android kurmaktaki niyetiniz neydi, hangi uygulamayı çalıştırmak istiyorsunuz?
Aşağıdaki bağlantıdan ayrıntılı olarak Waydroid kurulumuna bakabilirsiniz.
Linux masaüstünüzde Android uygulamaları çalıştırmak mı istiyorsunuz? WayDroid’i kullanarak Linux masaüstünüzü veya dizüstü bilgisayarınızı bir Android uygulama merkezine nasıl dönüştüreceğinizi öğrenin.
Teşekkürler bir de bu programı deneyeyim. Aslında andbox kuruldu ama Android işletim sistemi kurulurken veya indirmede yüzde 99 olduktan sonra hata verdi.
Okuldaki 1. sınıf öğrencilere etkileşimli tahtadan android sistemde çalışan bir okuma uygulaması yüklemek istedik. Dersi daha eğlenceli hale getirmek için.
Kodları bu siteden aldım uyguladım. Yazı içinde yönetici yetkisi ile kurun diyordu o yüzden bu şekilde kurmayı denedim. Yazıda anlatılan kodları başarılı bir şekilde çalıştırdı sistem ama son android kurulumunda yüzde 99 olduktan sonra ekrandaki hatayı verdi.