EVOLUTION mail sunucusu .pst ekleme

Merhaba, evolution kullanımı kolay ve stabil bir mail sunucusu olarak bir süredir kullanıyorum. Ancak microsoft outlooktaki .pst dosyamı aktarmak istedim ve başaramadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/how-to-use-pst-utils-in-ubuntu-20-04-a-4175679631/ bağımsız bir forumun internet sayfasına göre bir çözüm önerisi sunulmuş. En alttaki talimatı Google Translate ile çevirince aşağıdaki gibi bir öneri çıktı.

Pst dosyanızı zaten dışa aktardığınızı varsaymak kolaydır, örneğin: pst_arşiv.pst

Pst-utils’i yükleyin: Synaptic Paket Yöneticisinden de pst-utils paketini aratıp kurabilirsiniz. Veya Pardus’taki Uçbirim uygulamasında aşağıdaki komutu yazıp enter tuşuna basın:

sudo apt-get install pst-utils


Thunderbird’de: eklentiyi yükleyin: ImportExportTools NG

Herhangi bir yerde bir klasör oluşturun ve pst_arşiv.pst’yi kopyalayın.

o: örneğin: pst_klasör
pst_klasör içinde bir dışa aktarma klasörü oluşturun: örneğin: pst_klasör içindeki içeAktarma_klasör
(2 öğe içerir: pst ve onun alt dizini olan içeAktarma_klasör) aşağıdaki komutu çalıştırın:

readpst -M -b -e -o içeAktarma_klasör pst_arşiv.pst

Thunderbird’de, altta (gmail hotmail vb. gibi imap hesaplarının altında) yerel bir alt klasör oluşturur; örneğin: Yerel_Arşiv
Yerel_Arşiv 'e sağ tıklayın ve ImportExportTools NG’yi seçin > Bir dizinden tüm mesajları içe aktar > ayrıca alt dizinlerinden de
içeAktarma_klasör 'üne gidin ve onu seçin.

Teşekkür: https://www.linuxsecrets.com/538-mov...n-ubuntu-linux

Biraz daha detay ekleyebilir misiniz. Bildiğim kadarıyla Evolution outlook destekliyordu. Tabii outlook hesabım olmadığı için test etme şansım hiç olmadı. Çevirisini yaparken galiba denk gelmiştim.

Microsoft outlook’u pop olarak kullandığımızda tüm verileri .pst uzantılı bir dosyada tutuyor. Bu dosya yeni bir bilgisayara geçtiğimizde veya format attığımızda yeniden veri tabanı olarak yükleyip tüm eski maillerimize ulaşmamızı sağlıyor bir nevi yedek gibi. Windowstan pardus’e geçiş yaptığım için evolution uygulamasına bu veri tabanını yükleyerek eski maillerime ulaşabilmek istiyorum. Aslında .pst dosyamı evolution ile aç dediğimde içe aktarma işlemi yaptı ama maillerime uygulama içerisinden erişemedim. Nereye yükledi anlayamadım. Evolution’a açtığım mailin ayarlarından bu mailin veritabanı olarak .pst dosyamı gösterebilsem sorun çözülecek gibi ama veritabanın dair uygulama içerisinde bir ayar göremedim.

Malesef hata kayıtlarına da baktım ama pst içerikli bir hata kaydı göremedim.

Acaba şuraya sorabilir misiniz.

Cevap alamazsanız geliştiricilerine hata kaydı açmanız güzel olur:

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.