Fake USB Tester - Sahte USB Sınayıcı

Geçen ay, bir ikinci el sitesi üzerinden sahte flaşbellek alarak dolandırıldım. Flaşbellek bana 2TB olarak gönderildi. Gerek windows’da, gerekse linux’da bir partisyon yöneticisi ile açtığımda 2TB olarak sorunsuzca tanımlanıyor. Ancak içine dosya atmaya başladığımda işler karışmaya başlıyor. Yüklediğim dosyalar kendi kendine uçuyor, bozuluyor, açılmıyor…

Sonunda duruma uyanıp, linux tarafında f3 ile test ettim. Sonuç: Kandırılmışım. (f3 nedir)

Neyse ders olsun. “Her şerde bir hayır vardır” misali, bu olay sonucunda işleri kolaylaştırmak için bir GUI yazmak aklıma geldi ve bir günümü ayırarak hallettim. “Hallettim” dememe bakmayın, canım çıktı ama detaya girmeyeceğim.

Olay bu çocuklar:
İlk açılış ekranı
Ekran görüntüsü_2025-07-23_01-30-45

Tarama prosesi (sarı ışık titriyor)
Ekran görüntüsü_2025-07-23_01-31-00

Gerçek bellek:
Ekran görüntüsü_2025-07-23_01-55-49

Sahte bellek
Ekran görüntüsü_2025-07-22_23-31-11

Programı bu hale getirene kadar epey uğraştım. Oldukça fazla sayıda testler yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım.

Alın. Tepe tepe kullanın.

Repo: GitHub - shampuan/Fake-USB-Tester

deb uzantılı dosyayı çifttıklatın ve pardus paket kurucu ile kurun. Menünüzdeki programlar dizinine yerleşir, aramaya yazınca çıkar.

Program çalışırken sarı ışık titremeye başlar. Bu, işlemin sürdüğünü gösterir, çok uzun sürer yalnız, baştan uyarıyorum. İşlem devam ederken ortalarda “WARNING: Probing normally takes from a few seconds to 15 minutes, but
it can take longer. Please be patient.” yani işlemin uzun süremesi normaldir sabırlı olun diyor.

Bitince ak… kara… belli oluyor.

Test edip sorunla karşılaşırsanız bildirin.

İyi çalışmalar.

6 Beğeni

Üstadım harika ellerine sağlık.Test Edilmiştir. Sonuç Başarılıdır.

2 Beğeni

Elinize sağlık; denedim ve çalıştı.
Böyle bir olaydan haberim yoktu fakat “bir kenarda bulunsun” denebilecek bir uygulama.
Söz konusu f3 için GUI yapmış gibisiniz fakat orada (f3 - Fight Flash Fraud — f3 8.0 documentation) “Bu işlem diskinizdeki mevcut tüm verileri silecektir!” uyarısı bulunan f3probe --destructive --time-ops /dev/sdX komutunun kullanılmaması iyi olmuş.
Bazı öneriler:

1. Dil desteğinin geliştirilmesi (otomatik olarak sistem dilinin kullanılması, dil dosyalarının ayrılması vd.)
  2. Deb dosyasının GitHub Releases bölümüne taşınması (böylece beğenip kuranlar güncellemelerden kolayca haberdar olabilir)
2 Beğeni

Geribildirimleriniz ve önerileriniz için teşekkürler.

Uyarı yapmayı unuttum, ekliyorum.

Şu anda, dünya piyasasında, 2TB flaş bellek üreten tek firma KINGSTON!

Bunun dışında hiçbir firma 2TB flaş bellek üretmiyor.

-Lenovo
-MI (xiaomi)
-…

Markalarını gördüğünüz, 1TB ve 2TB olarak belirtilmiş bütün flaşbellekler SAHTEDİR!

Bunu çok uzun süren detaylı araştırmalarım sonucunda emin olarak söylüyorum. Hiç şüpheniz olmasın.

Sakın piyasadan ikinci el veya sıfır 1TB-2TB flaşbellek almayın.

Araştırmalarım sonucunda bu işi bazı çeteler yapıyor ve çok güvenilen sitelere bile ilan koyuyorlar. https://www.hepsiburada.com/ara?q=2tb%20flash%20bellek
Resimlerde gördüğünüz bütün MI ve türevi flaşlar (sadece 1TB veya 2TB yazanlardan bahsediyorum) sahtedir hiç şüpheniz olmasın.

Gerçek kingston 2TB aşağıdaki gibi görünür:
shopping (2)_copy
shopping_copy
shopping (1)_copy

Bu şekillerin dışındakiler sahtedir. Bu orjinal ürünler 5000-7000 fiyat bandındadır, buradan da ayrım yapabilirsiniz.

Lütfen bu uyarıya dikkat edin. Dış şeklinin güzel olması, orjinal görünüp kaliteli şekilde MI gibi şeyler yazması sizi aldatmasın. Ben yandım siz yanmayın.

İyi çalışmalar.

3 Beğeni