Fatih Kalem 'in Pardus işletim sistemine uyumlu versiyonu hazırlanmıştır. Fatih Kalem Pardus Sürümü İndir adresinden indirebilirsiniz.
Bir kalem uygulaması için 737MB gibi devasa bir boyutta olmasının sebebi nedir? Kaynak kodu açık mı incelemek için?
Hocam program native Linux değil portable wine üzerinden çalışıyor ve büyük olmasının sebebi gerekli Windows dosyalarının dahil edilmiş olmasıdır. Fatih kalem sadece 50 megabayttır. Ev dizinindeki .etks klasöründen kurulu kütüphaneleri inceleyebilirsiniz.
Sitede Pardus logosu ve isimi var . Pardus ile bağlantılımı bu site . Hazırda buna benzer uygulama var .
Yazılım özgür ve açık kaynak değil. Pardus’un kendi kalem uygulaması zaten mevcut. Pardus’un uygulama mağazasından tek tıkla yüklenip kullanılabilen bir alternatif duruyorken Wine üzerinden çalışan ve üstüne kapalı kaynak bir yazılımı asla tercih etmem.
Ayrıca Fatih Kalem’le beraber ETKS Plus adında bir programda yükleniyor. Fatih Kalem’in farklı temalı ve birkaç özellik eklenmiş lisans gerektiren hali (Bu sürüme lisans tanımlanmış bir şekilde geliyor). Tamamen özgür ve açık kaynak Pardus Kalem varken böyle kapalı kaynak lisanslı yazılımlara yer olduğunu düşünmüyorum.
Mrb akıllı tahtaya Farih kalem pardus sürümünü yükledim.Yüklendi gözüküyor ama çalışmıyor.Farklı bir sürümü var mı?Yada nasıl çalıştırabilirim?Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
Katılıyorum aammaaaaa…
Okulumuzda bu Pardus geçisinden sonra neredeyse tüm sınıflarda tonla sorun yaşandı. Bu da bir tanesi, herkes Fatih kaleme aşinaydı. Bende açık kaynak seçerim ama burada okulun rahatlığı önemli. Pat diye oldu zaten bu değişiklik.
Bu alışkanlık meselesini pek anlamıyorum. Bir kalem programına alışmak da pek zor olmamalı
. Açıyorsun; kalem tipini, rengini seçiyorsun ve çiziyorsun. Hepsi bu kadar. Biraz yeniliklere açık olmak gerekiyor. Pardus Kalem ile Fatih Kalem’in mantığı çok benzer. Sırf arayüzü farklı diye karşı çıkmak biraz garip geldi bana.
Ben de geçenlerde basit bir akıllı tahta kalem uygulaması geliştiriyordum. Bir noktada çok yoruldum ve o ara düşündüm:
“Bunu kim kullanır ki? Tonla alternatifi var zaten?”
Ara verdim, duruyor orda…
Standart python ve pillow gibi stabil kütüphanelerle çalışıyor. Birçok güzel özelliği vardı. Öksüz kaldı. Ama hatırladığım iyi oldu, bir zaman tamamlayıp paylaşırım, isteyen kullansın.
Solpaneli sağa alma/sola alma
Şeffaf tahta (resimdeki)
Beyaz tahta
Kara tahta
Serbest kalem
Silgi
Fosforlu kalem
Çizgi
Ok
Köşegen
Daire
Metin
Kalınlık kontrolü
Alt panel:
Geri al
Yinele
Önceki sayfa
Sonraki / Yeni sayfa
Kaydet
Ekran görüntüsü kaydet (sayfa sayfa home klasörüne atar ve sonraki ders için saklar).
Görev çubğununa küçült
Tam ekran yap.