FAZ 3 Arçelik ET'lerde pardus yüklü olduğu için maalesef öğretmenlerimiz kullanmakta güçlük çekiyorlar

hocalarım arçelik faz 3 akıllı tahtalarda pardus yüklü. Ben win10 yüklemeli miyim ? Çünkü öğretmenlerimiz kullanamıyorlarlar . Z kitap açılmıyor vs vs. Ne yapmam gerekiyor. Wine falan kurdum da exe yi her açmak istediğinde komut satırında kod yazması gerekiyor sanırım. Ya da win10 yüklersem dokunmatik özelliğini kaybeder miyim ? (Düzeltme : pardustan devam etmeye karar kıldım)

3 Beğeni

Merhaba, sorumluluk alıyorsanız kurabilirsiniz,lisanslı/lisanssız fark etmiyor garanti kapsamı dışına çıkabilir. İl koordinatörlüğüne danışınız. Bilinen bir sorunu ileteyim ekran kartı ve dokunmatik sorunu yaşarsınız.

3 Beğeni

Pardus üzerinde Z kitapları kullanabileceğiniz imajlar aşağıdaki, adreste mevcut.
Ancak uygun çözüm yayın evinizden Pardus uyumlu yayın talep etmeniz.
Bir çok yayınevinin yayınları için appimageları mevcut.
http://www.etap.org.tr/index.php/imajlar/

3 Beğeni

Teşekkür ederim Cüneyt bey. Pardusa devam etmeye karar kıldım

2 Beğeni

Cüneyt Ulusoy hocam aynı akıllı tahtalar da bizim okula kuruldu. Yayın evlerinin Z kitabını çalıştırmıyor Pardus uyumlu olmasına rağmen. Bu hatayı veriyor.IMG_20201020_144606

Birde Etap kalem uygulaması kullanışlılık açısından çok sıkıntı yavaş algılıyor. Biraz hızlı yazsanız herşey birbirine giriyor.Fatih kalem bu işi çok iyi yapıyordu. Fatih kalem işini ya da bu Etap kalem işini nasıl çözebiliriz?

1 Beğeni

Pardus MİLLİ Yazılıma geçmek için bilerek kurulmuştur.
Windovsa nasıl alıştıysanız alışırsınız.Akıllı tahtalar exe çalıştırmak zorunda değildir.Para verip aldığınız programı yapanlardan PARDUS uyumluluğu isteyiniz.YOKSA TÜRKİYE BU KAFAYLA Milli Yazılıma geçemez çocukluktan beri vindovs görürseniz büyüdüğünüzde Pardus kullanamazsınız.

7 Beğeni

Farkındaysanız ben çözüm bulmak adına buraya yazıyorum. Şikayetçi olduğum için değil. Fatih kalem zaten milli egitimin yaptığı exe uzantılı bir kalem. Onun güzelliğini keşke pardusa da uygunlasa demek istiyorum. Para verip aldığım yayın ile iletişime geçtim merak etmeyin. Ama burada çok daha tecrübeli ve çözüm bulabilecek arkadaş var. Onların bilgisinden istifade etmek istiyorum. Bu kafayla zor gecer derken keşke herkese aynı on yargı ile yaklasmasaniz

4 Beğeni

O sitem size değil, konunun başlangıcına yapılmış gibi duruyor. :grinning:

4 Beğeni

Bildirimdeki bağlantıya baktım. Anladığım kadarı ile FUSE denilen bir paketi kurmanız gerekiyor. (Çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum. Çünkü adımlar Debian değil Ubuntu için.) Anladığım kadarı ile Pardus depolarında mevcut. Pardus Paket Takipçisi

Şu komutları çalıştırmayı deneyin:

sudo apt-get update
sudo apt install fuse
sudo modprobe fuse
sudo groupadd fuse

user="$(whoami)"
sudo usermod -a -G fuse $user
5 Beğeni

![IMG_20201022_170611-min|690x316]Bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Fernus ekibi ile irtibata geçtiğimde sizin dediğinizi yapmama söylediler. Yukarıdaki ilk satırdaki kod hariç ama.
Bugün denedim ama yine aynı hatayı verdi. Yaptığım işletmelerin sonucu şu şekilde
IMG_20201022_170611-min

1 Beğeni

Şu adresler size yardımcı olabilir:
FUSE · AppImage/AppImageKit Wiki · GitHub
Running AppImages — AppImage documentation

1 Beğeni

Sayın hocam, bilinen bir sorun olarak, dokunmatik problemi olduğunu söylemişsiniz. Dokunmatik çalışmıyor mu? Çalışmaz ise çözümü var mı acaba? Teşekkür ederim şimdiden.

Windows yüklerseniz bu sorun ile karşılaşırsınız.

1 Beğeni

Kesinlikle windowsa geçmeyin mevcut Faz1 Tahtalarının büyük bölümü ile faz2 tahtaların bir kısmı tekrardan pardusa dönüştürülmeye başladı. Arçelik tahtalarda zaten pardus ile geliyor. Kurumsal bir yerde korsan yazılım kulanmak başlı başına zaten sorumluluk demektir. Milli sistemlere destek olmak istiyorsak onu kulanmalıyız.

5 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.