Faz 3 Etap tahta chrome güncelleme

Arkadaşlar okulumda faz 3 Arçelik akıllı tahtalara etap yüklü. Bu hafta chrome güncellemesi geldi fakat yüklediğimde chrome açılmıyor. Böyle bir sorunla karşılaşan ya da çözüm bulan var mı?

Buradan indirip yükseltmeyi deneyebilirsin. Yükseltmiyorsa kaldırıp yeniden kurmayı dene. Deb uzantılı olanı indireceksiniz.

Zaten pardusun yayınladığı .deb uzantılı güncellemeyi yükledim. Açılmayınca kaldırdım. Sonra mağazadan tekrar yükledim ama yeni yüklediğim uygulama da açılmadı. Sizin linki denerim. Teşekkür ederim

Hocam merhaba, ben de aynı durumla karşılaştım maalesef, kaldırıp tekrar kurmamak rağmen açılmıyor, pencere geliyor ve saniye olmadan tekrar kapanıyor. Var mı acaba bir çözüm?

Chrome’ un son güncellemesinden kaynaklanan bir sorun var. Kapalı kaynak olduğu için müdahale edemiyoruz. Şimdilik önceki sürümünü kurarak çalıştırabilirsiniz.

Tahtanızı Etap Yetkili hesabı ile açın.

Masaüstünde sağ tık Burada Terminal/Uçbirim Aç seçeneğini seçiniz

Aşağıdaki komutun tamamını kopyalayarak uç birime yapıştırın ve Enter tuşuna basınız.

Sizden Etap Yetkili parolasını isteyecektir. Uç birimden girilen parolalar gözükmez. Siz parolayı yazarak Enter tuşuna basın.

wget http://dl.google.com/linux/chrome/deb/pool/main/g/google-chrome-stable/google-chrome-stable_117.0.5938.132-1_amd64.deb && sudo apt-get remove google-chrome-stable && sudo dpkg -i google-chrome-stable_117.0.5938.132-1_amd64.deb
3 Beğeni

Teşekkür ederim Kaan bey bunu da deneyeceğim👍

1 Beğeni

Kaan bey merhabalar. Chrome’un 123. ile başlayan sürümde hata hala devam ediyor. Bir gelişme var mı acaba? Okuldaki tahtaları eski sürüme geçirdim ama “crontab” komutu ile otomatik güncellemeye ayarlamıştım bu yüzden tekrar yeni sürüme geçiyor tahtalar maalesef.

Bunun bizimle bir ilgisi bulunmamaktadır. Chrome’dan kaynaklanmaktadır. Chrome depo adresini silerek güncellenmesini engelleyebilirsiniz:
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list

2 Beğeni

Bir soru daha sorsam :slight_smile: Chrome yerine Chromium kullanmak bize herhangi bir sorun çıkarır mı sizce? Cevabınız için teşekkür ederim

Kullanabilirsiniz. Sorun yaşamazsınız.

Teşekkür ediyorum Kaan bey

1 Beğeni

@sedatif chromium ram tüketimi açısından da bir tık daha avantajlıdır. Ben kullanıyorum memnunum.

Reklam engelleyici kullanıyorum Chrome da, Chromium eklentileri desteklemiyor doğrudan. Bir de bazı açamadığı flash benzeri içerikler olduğunu duymuştum o sebepten emin olamıyorum.

@sedatif Modern tarayıcıların çoğu güvenlik sebebiyle Flash engeller, Reklam engelleyici konusunda bir bilgim yok.

Teşekkürler hocam chrome güncellenirse sorun çözülür sanırım

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.