Faz1 Etap 5.2 Reset Sorunu

Merhaba.
Etap yüklü Faz1 etkileşimli tahtalardan birinde sürekli reset problemi yaşamaktayız. Masaüstü gelmeden tahta kendini “ekranda sinyal yok” uyarısı ile %90 resetliyor. Nadiren açıldığı oluyor.
Ordu, Samsun, Manavgat imajları, Pardus Etap 5.2 kurulumu dahil olmak üzere hemen hepsinde durum aynı. Pardus 19 XFCE kurulumu yaptım sorun olmadı.
Tahtanın geçmişini bilmiyorum. Herhangi bir donanım değişikliğinden ötürü olabilir mi?
Benzer resetleme sorunu ile karşılaşan var mı? Çözümü nedir? Teşekkürler.

Hocam bios ayarlarına baktınız mı veya yazma türüne dd yazdırma yapacaksınız ve mbr yazılacak

Bios’u varsayılan ayarlara çekip denedim. Yumi multiboot ve unetbootin kullanarak imajları kurulumu yaptım. Sanal makinada bir problem olmadı.

Piw ve rufus dd mode ile 5.2 kurulumu yaptım değişen bir şey olmadı. (Sadece CDROM sürücüsü bağlanamıyor hatası vermedi) Faz1 Windows 7 imajı ile de aynı sorunu yaşadım. Anladığım kadarıyla oturum açma işlemi sürecinde “sinyal yok” hatası veriyor.

Çalışan bir tahta ile OPS cihazlarını karşılıklı değiştirdim. Sorun çıkaran tahtadaki OPS takıldığı tahtada reset problemi yapmadı. Diğer sağlam OPS ise sorunlu tahtada yine reset problemi verdi. Kısacası sorun OPS kaynaklı değil gibi.

Panel kaynaklı veya görüntü/ekran kartı sürücüsü kaynaklı bir problem var gibi. Pardus XFCE kurulumu ile ve Windows 7 güvenli modda sistem açılabiliyor.

ETAP’da /etc/default/grub dosyasında “nomodeset” değerini kullanarak sistemi açabildim. Ancak bu sefer yazılar okunamayacak kadar küçük hale geldi.

Bir de VGA controller sanırım Intel tabanlı; i915.modeset=0 ile deneme yapmayı deneyeceğim.

Fikri veya önerisi olan var mı? Teşekkürler.

i915.modeset=0 ile de değişen bir şey olmadı. Ancak hem “nomodeset” ile hem de "i915.modeset=0 " ile sistem artık açılabiliyor ve reset sorunu şu anda yok.

Ancak yazılar okunamayacak derecede ufak duruma geldi:

Tüm yazı tipi boyutlarını büyülterek okunabilir hale getirdim. Ancak firefox adres çubuğu, dokunmatik klavye ve masaüstünde yer alan panel üstündeki bazı metinler bu değişiklikten etkilenmedi. Chromium’da sorun yok.

Geçici olarak bu şekilde sorunu çözdük.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.