Faz1 ve Faz2 Vestel Tahtaların Depolarının Güncellenmesi

Selamlar. Şuan her ne kadar Ordu, Samsun, Antalya vb. imajlar kullansakta, en sorunsuz çalışan imaj TÜBİTAK tarafından geliştirilen Etap 5.2 versiyonu olmuştu. Zaten illerin büyük özveri ile geliştirmeye çalıştıkları imajlar Etap 5.2 üzerinde olan görünüm değişikliklikleridikleri ve ek programlar şeklinde gerçekleşmektedir.
Bizim en büyük problemimiz depoların güncel olmaması. Yada yeni köklü bir imaj yenilemesi olmaması. Bu sebeple hem bir güvenlik açığı doğmakta hemde yeni çıkan yazılımlara karşı yeni çözülmemiş problemlerimiz olmaktadır. En basitinden Firefox güncelleme almadığı için eklentileride çalışmamaktadır(ScrollAnyWhere vb.). Hiç değilse depolarımız Debian depolarını da kullanabilir mi?
Yada daha az efor sarf edilerek ortak bir platformda çalışmak daha iyi olmaz mı? Arçelik tahtalar için geliştirilen Gnome tabanlı Pardus Vesteller için de uyarlanamaz mı? Dokunmatik sürücülerini derlemek Pardus için küçük ve basit, Okul öğretmenleri için öğretmenlik göreevlerinin yanında büyük ve karmaşık bir işlem.

pardus 19 deposunu kullanmayı denedinizmi

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.