Faz3 ET harddisk bulunamadı hatası

Merhaba okulda tüm tahtalara Pardus bolu imaj yükledim. Aynı flaş belleği bir tahtaya daha taktım. Harddisk bulunamıyor hatası vermeye başladı. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Harddiskte sorun yok bu arada

IMG_20210914_145239-min
Açılışta bu ekranda kalıyor.
“no option to boot to”

IMG_20210915_104336-min Dün bios a girmeyen tahta bugün girdi. Ancak boot menüsünde harddisk görünmüyor. Evet bu durumda nasıl bir yol izlemek gerek

Bu seçenekle açıldığında da şöyle bir pencere geliyor:
IMG_20210915_121946-min

Sayın öğretmenim,
BIOS ekranında HDD görüntülenemiyorsa genellikle sebebi HDD’nin elektrik almaması, temas sorunu, gibi fiziksel arızalardır.
Ancak mevcut BIOS’da UEFI seçenekleri nedeniyle boot ekranında görünmeyebilir.
Öncelikle BIOS ilk ekranında, özet kısmında HDD olarak mevcut mu ona bakınız. Orada görebiliyorsanız boot ekranında görmemek UEFI ayarları ile ilgilidir.
Kişisel olarak o ayarları da deneme yanılma yöntemiyle karıştırarak bulurum. Sizin için geçerli olur mu bilemiyorum.
Eminim daha faz3’de daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olur.
Yine de ilk bakılacak şey fiziki olarak BIOS’da HDD takılı olup olmadığını tespit etmek.

Bütün ayarları kurcaladım ama hdd yi göremedim biosta. Açıkçası hdd ile ilgili olduğunu da pek düşünmüyorum. Geçen dönemde biri beni aramıştı bolu imajını yüklerken şöyle bi sorunla karşılaştım sende de oldu mu diye. Aynısı şimdi benim de başıma geldi.
Söylediğiniz kısmı yarın tekrar inceleyeceğim. Teşekkürler

IMG_20210915_155714-min
Usb den kurulum yaparken gelen hata mesajı bu şekilde.
Burda kurulumu sonlandırıyor zaten

Siz imaj yüklemeye çalıştığınız için imaj yükleme programı olan clonezilla sabit diski bulamadığında kapatıyor. Ona sabit diski gösteren BIOS. Siz BIOS’ta HDD’yi tespit edemediğiniz sürece sistem yüklemeniz mümkün olmayacaktır. Faz3 tahtaya ulaşma şansım şu anda olmadığı için BIOS’u ile ilgili ayrıntılı bilgi veremiyorum.

Normal pardus kurulumuna giriş yapıp kurmadan canlı çalıştırarak da sisteminizi kontrol edebilirsiniz.
Ya da ‘windows live’ sürümler ile yine usb üzerinde işletim sistemi çalıştırarak kontrol edebilirsiniz.

Biosta hdd görünmüyor malesef. Daha önce bi arkadaşın başına aynı durum gelmiş beni aramıştı. Telini kaydetmeyi unutmuşum. Bugün bir şekilde ulaştım kendisine. Rufustan flash belleğe imaj atarken seçenekleri kurcaladım, farklı farklı denedim sonunda oldu dedi.
Zaten hdd de sorun yok. İmaj yükleme esnasında oldu ne olduysa.
“Normal pardus kurulumuna giriş yapıp kurmadan canlı çalıştırarak da sisteminizi kontrol edebilirsiniz.”
Bu nasıl oluyor. Pardus konusunda hiç bir bilgim yok açıkçası. Tahtaları ilk geldiği haline döndürme seçeneği yok mu acaba

Secure boot tan oluyor olabilir mi? Onu kapatmayı deneyin.

Aynı şey bana yedekleri aldığım hdd’ de başıma geldi. Hdd tanımıyor ve biçimlendirmeye de izin vermiyordu. Mini Tool Partition programı üzerinden biçimlendirdim ve daha sonra hdd izinlerinin yazma vs. olmadığını farkettim. Onları da açarak bu şekilde hallettim. Bütün bu işlemleri Windows işetim sistemi üzerinde ve hdd’ yi usb üzerindenden bağlayarak yaptım. İlk başta belki izinleri açmanızda yeterli olur. Onu ilk başta denemediğim için bilemiyorum. Etkileşimli tahta konusunda ise bilgim yok ama genel olarak bir fikir vermesi açısından belki yardım edebilir.

Onu kapattım zaten, ancak bir değişiklik olmadı.
Sıfırdan 4 usb hazırlayıp(gpt fat32 dd, gpt ntfs dd, mbr fat32 dd ve mbr ntfs dd) öğle arasında son bir kez daha deneyeceğim.

Teşekkürler,ancak garantisi olduğu için hdd vs çıkaramıyorum malesef

Bu arada aynı diski Windows görüyor mu?

Valla win vs yüklemedim hiç. Pardus denedim defalarca rufus un tüm seçenekleri ile birlikte. Bir sonuç alamadım. Ram değişti. Düzeldi

İlginç, birşey daha öğrenmiş olduk. Hayırlı olsun :smiley:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.