Fernus Pardus sürümü yayınlandı

Değerli Pardus kullanıcıları,

Fernus z-Kitaplar ve z-Kitapların sunulduğu kütüphaneler Pardus Etap eski sürümlerinde Wine emülatörü ile kısmi sıkıntılarla da olsa çalışmakta idi. Etap son sürümlerinde emülasyon modunda çalıştırma konusu sıkıntılı bir hal aldı. Daha önce başka bir gönderide de belirttiğimiz gibi Fernus olarak sadece Pardus değil diğer Linux distrolarında da çalışacak Linux sürümümüzün hazır olduğunu belirtmiştik.

Yaşanılan sıkıntılar neticesinde yayınevlerimiz ile görüşerek dijital kitapları paylaştıkları internet sitelerinden Pardus’a özel bir kütüphane yazılımı yayınlamaları konusunda hem fikir olduk. Şu an için yaygın kullanımı olan bir çok yayınevi Pardus sürümünü sunmaya başladı.

Kitapları tek tek indirmek yerine, kullanım rahatlığı sağlamak için tek bir kütüphane dosyası sunuyoruz. Bu kütüphane dosyasını indirip, sağ tıklayarak çalıştırılabilir olarak izin verip, doğrudan çalıştırabilir ve sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz.

Tekrar etmek gerekirse Wine kurulu olsun veya olmasın, öğretmenlerimiz, etkileşimli tahtalarda dijital kitapları rahatlıkla kullanabilecekler.

Tüm altyapı ve üretim alanları açık kaynak kod sistemler üzerine kurulu, Windows masaüstü uygulama geliştirme sürecini dahi Microsoft teknolojilerinden bağımsız olarak çözen şirketimiz; ülkemizin Microsoft teknolojilerinden uzaklaşmasını desteklemekte ve bu konuda Pardus’un yaygınlaşmasını sağlayacak çizgide çalışmalarına devam edecektir.

Etap veya Pardus proje yöneticileri uygun gördüğü durumda kütüphanelerimizi Etap dağıtımlarına gömülü olarak koyabilir veya Pardus Store üzerinden indirilebilir olarak sunabiliriz. Ticari bir kurum olduğumuz için bu konuda yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına konu ile ilgili girişimlerimizi sınırlı tutuyoruz. Bu konuda ilgili ekiplerle, son kullanıcılar olarak sizler talepte bulunur iseniz belki pozitif bir sonuç alınabilir ve kullanım kolaylığı sağlanmış olur.

Tüm Pardus ve Etap ailesine teşekkürler.

Serkan Tanrıverdi - Fernus Bilişim Teknolojileri

12 Beğeni

Yerinde ve değerli bir çalışma olmuş. Elinize sağlık.

Çok teşekkür ediyorum.

Wine sıkıntısından ve dolayısıyla windows bağımlılığından kurtulma konusunda verdiğiniz destek için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Duyarlılığınız ve katkılarınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Arı yayınları üzerinden akıllı defter pardus sürümünü indirdim onay kodunu girdim sistem açıldı kitap indir diyorum indiriyor fakat raflara eklenmiyor.

1 Beğeni

Bende indirdim 19.2 de rafa eklenme sorunu yapmadı ama sıkıntı vardır belki.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.