Fikir alışverişi/ destek

Merhaba. Ben pardusa geçmek istiyorum ancak mesleki yazılımlarımı kullanıp kullanmayacağım noktasında ciddi tereddütlerim var. Serbest avukatlık yapıyorum ve devamlı UDF belge düzenliyor, e-imza ile imzalıyorum. Bunların herhangi birinde sorun çıkması işlerimi ciddi anlamda zorlaştıracaktır. Çift işletim sistemi kullanmak da istemiyorum. Özellikle pardus kullanan avukat arkadaşlar var mı? Varsa deneyimlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Ayrıca eski konularda UYAP giriş sorunları hakkında başlıklar gördüm. Bu sorunlar hala güncel mi? Etraflıca bir paylaşım yapılırsa güzel olur. Şimdiden teşekkürler

Serdar Bey,

Sorularınızı @Salih_Tolga_Kutlualp gibi kullanıcıların cevaplayacağına eminim.

Ben çift işletim sistemi hususunda yazmak istedim. Çift işletim sistemini kullanmak istemiyorsunuz ancak en azından bir süre çift işletim sistemini kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü olası bir aksilik durumunda diğer işletim sistemine geçerek iş akışınızda muhtemel kesintileri aşmış olursunuz. Karşılaştığınız aksilik ya da sorunları ise Pardus ekibine ileterek aşarsınız. Aksi durumda iş akışı sekteye uğradığı için vazgeçen ve tamamen Pardus’u silen arkadaşların deneyimlerini ve serzenişlerini buradan okuduk.

Malumunuzdur ki Windows dahi kesintisiz hizmet sunamaz. Aksilikleri çözerek daha az hata veren yazılımlar üretmiştir. Pardus da her geçen gün daha iyi olabilmek için kullanıcıların geri dönüşlerini bekliyor.

İyi çalışmalar.

1. En azından geçiş döneminde çift işletim sistemi tavsiyesine katılıyorum.
    Diskte yeterli boş alan varsa, mevcut Windows’un yanına Pardus kurmak - BIOS veya UEFI ile - hiç zor ya da sorunlu değil, bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla.
    Ayrıca, bu durumda, Belgelerim, Resimler vb. tüm kişisel klasör ve dosyaları ayrı ve ortak kullanılabilen bir disk bölümünde (ör. NTFS) tutmak da iyi fikir olabilir.
  2. Asıl önemli konu olan UYAP Editör ve e-imza kullanımı hakkında ise, avukat olmamakla birlikte, geçmişte bir ara e-imza kullanmıştım. Bunlar Java tabanlı yazılımlar olduğundan (e-imza donanım ve yazılımını aldığınız kuruluşa göre değişebilir belki, bilmiyorum), Windows, Mac veya Linux işletim sisteminde sorunsuz çalışır, yeter ki doğru Java sürümü kurulu olsun. Bir işletim sisteminde farklı Java sürümleri kurulması ve kullanılması çok basit bir işlem olmayabilir fakat zor da sayılmaz.

Kıymetli fikirleriniz için teşekkür ederim. Sanırım dual boot işini bir değerlendireceğim.