Adından da anlaşılacağı gibi, dosya adı düzelticisidir.
Açıklama:
Windows sistemlerde bazı karakterler geçersizdir. Bu karakterleri içeren dosyalar, ya açılmazlar, ya da üzerilerinde hiçbir işlem gerçekleştirilemez (windows 11 ile neler olduğunu bilmiyorum).
Bu şu anlama gelir: Bir videonun adında garip karakterler var. Ya da bir dosya adı 225 karakterden daha uzun. Bu durumda işlem yapamazsınız. Çaresi, 7zipFM ile o dosyayı bulup ismini değişirebilirsiniz. Ancak windows’un explorer’ı üzerinden yapamazsınız, “dosya bulunamadı, böyle bir dosya yok” diye hata iletisi alırsınız.
Bazı dosyaların adlarında emoji karakterleri olabilir ve mevcut sistem, herhangi bir hatadan dolayı bunları da işleyemeyebilir.
File Name Fixer, linux tarafında arşiv tutan kullanıcıların, windows’a geçmeden evvel disklerini tarayarak, anormal isimli dosyaları tespit edip tek seferde düzeltmelerini sağlayan hızlı ve pratik bir araçtır.
İşte ben onu yapamam.
Mevcut kod içinde çok fazla değişiklik olmayacak.
Ama slaş işaretleri falan ters çevirilip disk tespit ve dizin arama mantığının güncellenmesi gerekiyor.
Hadi bunları hallettim diyelim.
Şu anda elimdeki pyside6 versiyon programları Qt6’ya çevirmeye çalışıyorum. Şu an şu dakika onlarca bilgisayarın paket yapısının bozulmasına neden oluyor olabilirim.
sen yap takıldığın yerde devreye girerim.
windows da paketleme sorun değil basit pyinstaller ile exe çıkartmak yetiyor
istersen setup oluştururuz o ayrı